COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Comunicat de presă - Ambasada României în SUA

Ambasadorul George Cristian Maior la întâlnirea cu adjunctul secretarului comerţului, Bruce Andrews: "Dezvoltarea relaţiilor economice şi atragerea de investiţii reprezintă priorităţi ale mandatului meu"

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit luni cu Bruce Andrews, adjunct al secretarului comerţului. În cadrul întâlnirii, ambasadorul român a reiterat angajamentul Guvernului României pentru dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA.

"Dezvoltarea relaţiilor economice şi atragerea de investiţii reprezintă priorităţi ale mandatului meu. România a făcut paşi importanţi pentru îmbunătăţirea predictibilităţii fiscale şi creşterea transparenţei, astfel încât să devenim mai atractivi pentru investitori", a declarat George Cristian Maior.

Ambasadorul a arătat că economia românească a performat în cursul anului trecut, prognozele fiind pozitive pentru anul 2016. "Sper ca potenţialul României să fie valorificat de companiile americane care doresc să investească. Trebuie să atragem noi investiţii în România şi noi parteneri economici, pentru beneficiul nostru comun", a menţionat diplomatul.

La rândul său, adjunctul secretarului comerţului, Bruce Andrews, a apreciat că relaţia cu România este una prioritară pentru Departamentul Comerţului din SUA, arătând faptul că ţara noastră are un potenţial deosebit de atragere a investiţiilor.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre potenţiale vizite viitoare ale unor demnitari români în Statele Unite ale Americii, cu accent pe dimensiunea economică.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii