Comunicat de presă - TNL

2191 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ȘCOALA DE VARĂ A TNL

334491b9-d589-4f83-bd0c-fab40ab10f46

În perioada 7-10 septembrie a.c., la Eforie Nord, a avut loc Școala de vară a Tineretului Național Liberal. Tema dezbaterilor de anul acesta a fost 'Agenda politicianului: Tema zilei vs Tema noastră'. Evenimentul a reunit peste 600 de tineri liberali din toată țara, veniți să ia parte la dezbateri despre cum putem promova, într-o piață media dominată de televiziune și aflată într-o competiție acerbă pentru audiență, mesajele constructive despre proiecte și teme de interes pentru cetățeni, chiar dacă acestea nu aduc 'dezvăluiri incendiare' și nu produc 'șoc și groază'.

Printre invitații care au luat cuvântul s-au numărat europarlamentarul Daniel Buda, senatorul Florin Cîțu, Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a cărei concluzie a fost că PNL trebuie să folosească inteligent toate instrumentele alternative de comunicare, pentru că, în acest moment, PNL este blocat, cenzurat discret, fiind practic 'singur împotriva tuturor'.

'Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, nu avem de ce să ne ascundem după deget. Astăzi, multe dintre temele zilei sunt selectate în funcție de potențialul lor de împușca puncte de audiență sau pentru a servi unor interese. Publicul, calitatea sau valoarea informației contează mai puțin. Este greu să fii pozitiv, constructiv și să te preia presa. Este interesant doar senzaționalul, ne sunt exploatate excesiv temerile și emoțiile. Trebuie cumva să depășim această fază. Trebuie să redevină interesantă informația de calitate', a declarat Costel Alexe, co-președinte al TNL.

În cadrul școlii de vară, conducerea TNL a stabilit și calendarul alegerilor naționale. 'Am stabilit un calendar al alegerilor județene, urmând să organizăm Congresul TNL în data de 22 octombrie, la București. Mare parte din componența actualei conduceri a Tineretului Național Liberal a ajuns la maturitate și a făcut pasul, firesc, către organizațiile de seniori. Este timpul ca o nouă generație de tineri lideri politici să preia destinele celei mai puternice organizații politice de tineret din țară', a declarat și Hazem Kansou, secretar general al TNL.

Departamentul de comunicare al TNL

Trimite-ne comunicatul tau