COD GALBEN: 20-02-2018 ora 22 Intre 22:00 si 04:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 80-90 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 20-02-2018 ora 19 Intre 19:00 si 01:00 se va semnala Intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 75-85 km/h. in Județul Alba, Județul Sibiu, Județul Sibiu;

Primarul General, Gabriela Firea şi Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: Facem împreună paşi concreţi către un sistem integrat de transport public în Bucureşti. Lucrările la centura Capitalei trebuie urgentate ! Totul în folosul bucureştenilor şi nu numai!

Primarul General, Gabriela Firea şi Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, au avut astăzi, 2 noiembrie, la sediul Municipalităţii, o primă întrevedere de lucru pentru a discuta despre eficientizarea transportului public în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte extrem de importante precum:  posibilitatea preluării de către PMB a Metrorex, implementarea biletului unic de transport în zona Bucureşti-Ilfov, modernizarea centurii Capitalei, situaţia lucrărilor la Pasajul Domneşti, precum şi alte aspecte care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de trafic din Capitală.

Primarul General, Gabriela Firea: "Ne-am întâlnit astăzi pentru a identifica soluţii rapide şi eficiente pentru rezolvarea unor probleme care trenează de prea mult timp. Autoritatea locală şi autoritatea centrală trebuie să pună bazele unui parteneriat clar, cu rezultate concrete pentru cetăţeni. Autoritatea locală este în întregime responsabilă pentru planificarea serviciului public local şi regional, conform Constituţiei României, dar şi normelor impuse de legislaţia europeană. În acest sens, încă de la preluarea mandatului, am discutat cu toate guvernele, atât pentru trecerea companiei Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, cât şi despre transferul centurii Bucureşti către PMB. În toate capitalele Uniunii Europene, acestea sunt în administrarea autorităţii locale, care poate astfel să acţioneze eficient şi unitar pentru modernizarea transportului public local şi regional. De altfel, în PMUD - acest document strategic extrem de important pentru dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov - se prevede clar că metroul trebuie să fie gestionat de autoritatea publică locală".

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a asigurat Municipalitatea de tot sprijinul pentru proiectele de infrastructură metropolitană: 'Împreună suntem o echipă care munceşte în interesul bucureştenilor şi vrem să deblocăm, cât mai rapid, lucrările care au îngreunat traficul în Capitală, în ultimii ani'.

În ceea ce priveşte tichetul unic de transport, Ministrul Transporturilor a declarat: 'acordăm tot sprijinul Bucureştiului, vrem să rezolvăm toate problemele care ţin de ministerul pe care îl conduc, pentru că atât noi cât şi dumneavoastră lucrăm în spirjinul cetăţenilor. Am solicitat conducerii Metrorex să urgenteze procedurile pentru că foarte rapid să avem şi în Bucureşti un tichet unic de transport, la fel ca în toate capitalele Uniunii Europene".

În ceea ce priveşte Centura Capitalei, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat: "finalizarea lucrărilor la centură ocolitoare a Capitalei reprezintă una dintre cele mai importante măsuri prevăzute de PMUD. În ultimii 27 de ani, preocuparea faţă de centura Capitalei a fost minimala, ceea ce reprezintă un factor agravant al congestiei traficului rutier din Bucureşti. Dacă nu se face transferul centurii la Municipiul Bucureşti, vă rugăm să luaţi urgent măsurile care se impun pentru urgentarea lucrărilor de modernizare a acesteia, lucrări care includ atât extinderea la 4 benzi a tronsonului DN2-A2, dar şi pasaje peste centură, unde sunt cele mai mari congestii de trafic. Un exemplu concludent îl constituie pasajul de la Domneşti, unde trebuie urgentate demersurile pentru începerea construcţiei".

Totodată, în cadrul întâlnirii, s-a mai discutat despre înfiinţarea unor noduri intermodale (autogara, capăt linii de tramvai, autobuz, metrou, park&râde) la intrările din oraş şi despre mutarea autogărilor din zonele centrale.

În urma discuţiilor s-a convenit, de asemenea, transferarea mai multor terenuri din administrarea Ministerului Transporturilor (ocupate de linii feroviare scoase din funcţiune, gări şi cantoane, situate în intravilanul Municipiului Bucureşti) în administrarea PMB, pentru a fi transformate în străzi, parcuri sau centre comunitare (ex. Strada Liniei, sos. Progresul etc.).

Serviciul pentru Relaţia cu Mass- Media
02 noiembrie 2017