COD GALBEN: 26-10-2020 Intre 01:45 si 03:00 se va semnala local averse ce vor depăși 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 26-10-2020 Intre 01:40 si 03:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor depăsi 15 - 20 l/mp in Județul Constanta;

personalului plătit din fonduri publice

Federaţia SANITAS din România solicită, în continuare, Guvernului României să-şi asume şi să corecteze, în regim de urgenţă, omisiunile şi erorile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ca o consecinţă esenţială a problemelor rămase nerezolvate în corpul Legii salarizării, în momentul acesta nu pot fi acordate personalului din Sănătate şi Asistenţă socială unele categorii de sporuri pentru condiţii de muncă.

În aceste condiţii, Federaţia SANITAS din România cere Ministerului Sănătăţii amânarea termenului de finalizare a Regulamentului de sporuri pentru familiile ocupaţionale menţionate. Considerăm că, într-o ordine firească a demersului legislativ, mai întâi trebuie modificată Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice şi abia apoi se poate negocia, în condiţii de normalitate, Regulamentul de sporuri.

BIROUL OPERATIV al Federaţiei SANITAS