Comunicat de presă - Federația SANITAS

•  Comunicate
107 afişări

1a875c67-1c02-490c-8b33-7b49d6aae501

personalului plătit din fonduri publice

Federația SANITAS din România solicită, în continuare, Guvernului României să-și asume și să corecteze, în regim de urgență, omisiunile și erorile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ca o consecință esențială a problemelor rămase nerezolvate în corpul Legii salarizării, în momentul acesta nu pot fi acordate personalului din Sănătate și Asistență socială unele categorii de sporuri pentru condiții de muncă.

În aceste condiții, Federația SANITAS din România cere Ministerului Sănătății amânarea termenului de finalizare a Regulamentului de sporuri pentru familiile ocupaționale menționate. Considerăm că, într-o ordine firească a demersului legislativ, mai întâi trebuie modificată Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice și abia apoi se poate negocia, în condiții de normalitate, Regulamentul de sporuri.

BIROUL OPERATIV al Federației SANITAS

Trimite-ne comunicatul tau