Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu

 •  Comunicate
57 afişări

Gustos. Românesc ! Festival gastronomic în Piața Mică

b1b91618-b75f-47f8-8081-e5dcf9776c6f

În pregătirea anului 2019, în care Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană, Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu va aduce față în față producătorii locali și reprezentanții restaurantelor, în cadrul Festivalului gastronomic Gustos. Românesc!

Evenimentul organizat de ULBS și co-finanțat de Primăria Sibiu, în cadrul Agendei Culturale va marca o premieră în rândul festivalurilor gastronomice sibene. În 9 septembrie, în Piața Mică vor pregăti rețete tradiționale sibiene producători locali care sunt exclusiv studenți sau absolvenți ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM) ai ULBS și ai partenerilor de la Universitatea de Știinte Agronomice si Medicină Veterinară (USAMV) din București.

'Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în fața sibienilor și a turiștilor produse și preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinație gastronomică recunoscută la nivel internațional', a declarat prof. Univ. Dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

În cadrul evenimentului va fi organizat un workshop în care producătorii locali și reprezentanții restaurantelor se vor afla la aceași masă, pentru a găsi modalități prin care să se realizeze un lanț al distribuției cu produse proaspete, locale.

'Proiectul n-a fost gândit inițial ca un festival gastronomic, ci ca un târg de produse tradiționale realizat exclusiv cu absolvenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu și ai USAMV din București. Până acum au fost două ediții, în care foști studenți care au dezvoltat afaceri în domeniul agricol au venit și și-au prezentat produsele. Încă de la început am urmărit să punem la aceeași masă producători locali și reprezentanți din Horeca. Am dori ca pe viitor să se dezvolte un parteneriat, astfel încât, în restaurantele din Sibiu să găsim cât mai multe produse locale, proaspete. Vrem ca produsele care pot fi asigurate de producătorii locali să aibă prioritate pentru bucătăriile restaurantelor din Sibiu, care se aprovizionează în principal din marile lanțuri de magazine', a declarat Teodor Boantă, organizatorul Gustos. Românesc ! El a adăugat că' dorim să creăm un circuit care să aibe efecte asupra economiei și turismului pe tot parcursul anului, nu doar în perioada festivalului, o zi, două pe an'.

Sibiu,

30 august 2017

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe