Şcoala Politică de Vară a femeilor social-democrate

Pavilionul Expoziţional din Mamaia a găzduit între 24 şi 27 august 2017, lucrările Şcolii Politice de Vară a Organizaţiei de Femei a PSD. Cele peste 300 de femei social-democrate din toate judeţele ţării au ajuns joi în Mamaia, fiind întâmpinate de Mariana Gâju, preşedintele OFSD Constanţa.

A doua zi, pe 25 august, concomitent cu dezbaterea pe tema 'Unitate în diversitate', moderată de doamna Viorica Dăncilă, preşedinte OFSD, au avut loc expoziţia de pictură 'Floare de rouă' a artistului Paul Surugiu (Fuego) şi o expoziţie de costume populare din cele opt zone etnografice ale României.

La Şcoala de Vară au fost prezente preşedintele OFPSD - Viorica Dăncilă, vicepreşedintele PSD şi fostul ministru al Educaţiei - Ecaterina Andronescu, vicepremierul României, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene - Sevil Shhaideh, ministrul Fondurilor Europene - Rovana Plumb, primarul comunei Cumpăna - Mariana Gâju, ministrul Afacerilor Interne - Carmen Dan, ministrul Apelor şi Pădurilor - Doina Pană.

La dezbaterea 'Unitate în diversitate', pe lângă reprezentanţii organizaţiei de femei a PSD, au mai participat: senatorul Nicolae Moga, senatorul Liviu Tit Brăiloiu, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, primarul Sectorului V al municipiului Bucureşti, Daniel Florea, administratorul judeţului Constanţa, Mirela Matichescu, fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Delegaţia OFSD Bihor a fost reprezentată de către doamne din mai multe zone ale judeţului, fiecare îmbrăcată în porturi tradiţionale bihorene. La 'Şcoala politică de vară' doamnele din OFSD Bihor au promovat cojocul din zona Beiuşului, cojoc ce a ajuns sursă de inspiraţie pentru celebra Casa de moda 'Dior'.

Tot în cadrul lucrărilor şcolii de vară, sâmbătă, 26 august, a avut loc dezbaterea cu tema 'Femei în politica vis a vis femei în presă' moderată de doamna Viorica Dăncilă, precum şi dezbaterea 'Solidaritatea între femei', moderată de Alexandru Cumpănaşu, Marius Pieleanu şi Victor Ciutacu.

În ultima zi a Şcolii Politice a Femeilor Social-Democrate, împreună cu doamna secretar general al OFSD, Maria Lazăr au fost stabilite obiectivele şi planul de acţiuni pentru perioada următoare. Cuvântul de închidere a aparţinut gazdelor, prin preşedintele OFSD Constanţa, doamna Mariana Gâju.

Stela Babău
Preşedinte OFSD Bihor