Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:


Comunicat de presă

ADR Vest organizează seminarii de informare pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest care vor să acceseze finanţări nerambursabile

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) organizează în perioada 17 - 23 iunie 2016 o serie de seminarii de informare, în fiecare reşedinţă de judeţ din Regiunea Vest, dedicată microîntreprinderilor care vor să acceseze finanţări europene nerambursabile în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În cadrul acestor seminarii dedicate apelului de proiecte 2.1.A/2016 Microîntreprinderi aferent Priorităţii de Investiţii 2.1. Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, vor fi prezentate participanţilor aspecte privind eligibilitatea proiectelor, condiţii pentru selecţia şi contractarea proiectelor, precum şi informaţii despre sistemul electronic pentru depunerea cererilor de finanţare - aplicaţia MySMIS.

Seminariile vor avea loc după cum urmează:

• în Arad - vineri, 17 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în Sala de Festivităţi din corpul M al Universităţii Aurel Vlaicu Arad (strada Elena Dragoi, numărul 2);

• în Reşiţa - marţi, 21 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin (Piaţa 1 Decembrie, numărul 1);

• în Timişoara - miercuri, 22 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în sala Aula Magna a Universităţii de Vest Timisoara (bulevardul Vasile Pârvan, numărul 4)

• în Deva - joi, 23 iunie 2016, începând cu ora 11:00, în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara (strada Gheorghe Bariţiu, numărul 2).

Participarea în cadrul seminariilor este gratuită şi se face ca urmare a completării şi transmiterii formularului de participare de pe pagina web a ADR Vest, din cadrul secţiunii dedicate POR 2014-2020 (http://goo.gl/forms/EcXk7PZmrxQ9wHlS2).

***

Apelul de proiecte 2.1.A/2016 Microîntreprinderi este de tip competitiv iar cererile de finanţare dedicate se vor putea depune exclusiv prin aplicaţia electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, în perioada 27 iulie 2016 - 27 ianuarie 2017. Perioada pentru depunerea proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Prin acest apel de proiecte vor fi sprijinite activităţi de construire, modernizare, extindere a spaţiilor de producţie sau prestare servicii din microîntreprideri, precum şi dotarea acestora cu active corporale şi necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare al proiectului trebuie să fie situat în mediul urban.

Solicitantţii eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societăţile constituite în baza Legii nr. 31/1990 sau societăţile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.

Alocarea financiară disponibilă la nivelul Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 27,56 milioane euro.

Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 25.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro, valabil la data lansării apelului de proiecte.

Cuantumul finanţării nerambursabile solicitate nu poate depăşi plafonul de minimis, de 200.000 euro.

Cofinanţarea din partea solicitantului este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.


***

Condiţiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pentru aceasta prioritate de investitii sunt precizate in ghidul solicitantului. Versiunea finala a acestuia poate fi consultata pe pagina web a ADR Vest (sectiunea POR 2014-2020/Ghiduri de finantare) - http://adrvest.ro/microintreprinderi/ - si pe pagina web a programului Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020 - http://www.inforegio.ro/.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi - persoana de contact: doamna Miruna VITCU, Directorul Direcţiei Resurse Umane şi Comunicare; telefon/fax: 0256-491.981/0256-491.923; e-mail: miruna.vitcu@adrvest.ro.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.