CURS BNR

BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Partidul Verde filiala jud. Suceava consideră că Proiectul Roşia Montana este un eşec din capul locului. Exploatarea resurselor trebuie efectuată în România, dar de către români şi nu de altcineva. Din experienţa de până acuma, politicienii noştri trebuia să înveţe aspectul următor: nimeni nu vine să investească în frumoasa României fără a obţine un profit uriaş. Nicio firmă nu a fost interesată de problema mediului, socială, culturală sau de vreun român după ce şi-a văzut sacii în căruţă.
Noi verzii suceveni, considerăm că ce este în România, mai ales în subsolurile ţării, trebuie să rămână pentru români, iar exploatarea cu cianuri trebuie interzisă. Dacă cineva consideră cianura o substanţă benefică şi curativă nu are decât să şi-o ia acasă şi să beneficieze de ea.
De asemenea, verzii suceveni cred în luciditatea şi înţelepciunea actualilor guvernaţi, pentru a evita o catastrofă naţională în ceea ce priveşte Roşia Montană.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava