Comunicat de presă - PMP

•  Comunicate
123 afişări

Eugen Tomac, președinte executiv al PMP: 'Oficial, Ministerul Transporturilor recunoaște că nu a construit nici un 1 km de autostradă în 2016 și 2017'

b1260006-5f29-40ed-9572-8df701a27321

'Guvernul Tudose mărește accizele la motorină și benzină, dar nu reușește să contruiască 1 km de autostradă având la dispoziție miliarde de Euro din fonduri europene. Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanțării construcției de autostrăzi este praf în ochii românilor. Orice român care a circulat pe șoselele României în această vacanță a constatat că situația drumurilor s-a deteriorat față de anii trecuți și că nu există progrese în construcția de autostrăzi. Problema nu este legată de lipsa de finanțare, atâta vreme cât România nu reușește să cheltuie miliarde de Euro alocate de Uniunea Europeană țării noastre pentru acest scop', a declarat deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară.

Tomac susține că statul nu a construit niciun kilometru de autostradă în 2016. 'Sunt convins că milioane de români doresc să știe câți kilometri de autostradă a construit statul anul trecut. Am vrut sa cunosc oficial, direct de la ministrul transporturilor, care este situația cu privire la lucrările de construcții ale autostrăzilor pe teritoriul României, iar răspunsul este unul halucinant: în 2016 nu s-a construit nimic, zero', susține parlamentarul PMP.

Președintele executiv al PMP crede că nici în 2017 nu avem prea multe șanse să circulăm pe un nou tronson de autostradă. 'Ministrul Transporturilor recunoaște că nici în 2017 nu s-a construit nimic, dar afirmă că, până la sfârșitul anului, ar putea să se finalizeze lucrări la 90 km de autostradă, sub rezerva soluționării în termen a tuturor problemelor existente în contractele de execuție.

Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare pentru emiterea autorizațiilor de construire.

Precizez că mai avem doar 3 luni în care se pot realiza lucrări de construcții deoarece oricând, în luna noiembrie, acestea pot fi sistate din cauza condițiilor meteo. Oficial sunt slabe șanse să circulăm în 2017 pe vreun nou tronson de autostradă. Nu mai vorbim de abandonul total de către PSD a proiectului de autostradă Ploiești-Brasov sau Ploiești-Sibiu', a adăugat deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează