COD GALBEN: 14-12-2017 ora 11 Intre 11:00 si 13:00 se va semnala Ceață, care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Botoșani, Județul Neamț, Județul Suceava;

CURS BNR

EUR
4.6327Down
USD
3.9431Up
GBP
5.2626Up
CHF
3.9757Up
MDL
0.2277Up
BGN
2.3687Down
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

BULETIN INFORMATIV
03.02.2012

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
În intervalul menţionat, au fost constatate 6 infracţiuni astfel:
Plase monofilament în Delta Dunării
În data de 02.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care deţinea 7 plase interzise de lege.
Lucrătorii S.P.F. Chilia au acţionat în zona canalului Sfiştofca unde l-au depistat pe T.M. de 30 ani, domiciliat în localitatea C.A. Rosetti, care deţinea într-un sac 7 plase tip monofilament.
Plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 350 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă tip monofilament, faptă prevazută şi sanctionată de art. 64 lit. a şi lit. k din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Braconaj cinegetic în judeţul Tulcea
În data de 02.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au surpins un cetăţean român care vânase o vidră fără a respecta condiţiile legii.
Lucrătorii S.P.F. Pardina l-au identificat pe G.I. de 60 ani, domiciliat în localitatea Plaur, care transporta un exemplar de vânat.
Cel în cauză a declarat că a capturat respectivul exemplar din specia vidră cu ajutorul capcanelor şi că nu posedă permis de vânătoare.
Vânatul a fost ridicat şi predat către A.J.V.P.S. Tulcea pe bază de proces verbal.
Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără permis, vânătoare fără autorizaţie de vânătoare legală şi vânarea speciilor de vânat strict protejate, în alte condiţii decât cele legale, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 42, pct. 1, lit. a şi d din Legea 407/2006.
Articole contrafăcute la Agigea
În data de 02.02.2012 o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Containerul sosit pentru o societate cu sediul în municipiul Bucureşti era încărcat cu 216 articole (plăci electrice pentru coafat), în valoare aproximativă de 23.000 lei, conţinea bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarilor vamali.
Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, a fost întocmită lucrăre penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.
Infracţiuni pe drumurile publice
În data de 02.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.
În municipiul Tulcea au fost identificate două persoane care circulau pe drumurile publice cu autoturisme care aveau autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
În primul caz a fost identificată o persoană de sex feminin, A.N. de 24 ani, care conducea un autoturism marca Ford, iar în cel de-al doilea R.G. de 24 ani care se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen.
Lucrătorii S.P.F. Chilia l-au identificat pe C.D. de 21 ani care conducea un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Anglia, care avea numerele de înmatriculare expirate.
Celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.