Comunicat de presă - Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România

 •  Comunicate
125 afişări

MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU AFACERI EXTERNE

e4a439f2-610d-47ca-84ea-dc0ab6a8755e

1. Republica Bolivariană a Venezuelei respinge în mod categoric și ferm declarațiile neprietenoase și ostile ale Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, pe data de 11/08/2017, în care a amenințat cu o intervenție militară împotriva Patriei noastre, ceea ce reprezintă foarte clar încălcarea scopurilor și pricipiilor consacrate în Carta Națiunilor Unite și în normele dreptului internațional, în special în ceea ce privește utilizarea sau amenințarea forței împotriva independenței politice a Statelor.

2. Declarațiile de război ale Președintelui Donald Trump, în mod clar încadrate în agresiunile sistematice ale administrației americane împotriva Venezuelei, reprezintă o amenințare directă împotriva păcii, a stabilității independenței, unității teritoriale, suveranității și a dreptului de auto-determinare a Republicii Bolivariene Venezuela, la doar o zi după ce șeful Statului și al Guvernului venezuelean, Nicolas Maduro Moros, a reînnoit apelul său de a stabili relații la nivel înalt, egalitate și cooperare cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, pe baza respectului reciproc.

3. Amenințarea nechibzuită a Președintelui Donald Trump intenționează să târască America Latină și Caraibe într-un conflict care alterează permanent stabilitatea, pacea și siguranța regiunii noastre, declarată ca Zonă de Pace pentru cele 33 State membre ale Comunității Statelor Latinoamericane și Caraibe (CELAC) în 2014.

4. Republica Bolivariană Venezuela alertează încă o dată comunitatea internațională despre puternicele amenințări care planează de fiecare dată tot mai intens asupra ei, în vremuri în care administrația americană își reafirmă spiritul său imperial și vocația necolonială în America noastră, în dispreț clar față de poporul venezuelan și vocația lor dovedită pacifistă și liberă.

5. Republica Bolivariană Venezuela face un apel către membrii comunității internaționale și a popoarelor lumii să-și exprime în mod clar și fără echivoc condamnarea acestui atac periculos împotriva păcii și a stabilității continentului american. Am ajuns la momentul în care organizațiile internaționale și forumurile multilaterale din regiune și din lume să reafirme validitatea normelor dreptului internațional și să oprească cea mai agresivă acțiune a imperiului american împotriva poporului venezuelean în peste o sută de ani.

Facem apel către toți patrioții Venezuelei, fără diferențe de culoare sau părtinire politică, să se unească în apărarea pământului nostru sacru, a poporului nostru sacru, față de agresiunea insolentă din străinătate.

''Independență sau Nimic!'' — Simon Bolivar

Caracas, 12 august 2017

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe