Declarație de presă - Deputat Angel Tîlvăr (PSD)

 •  Comunicate
204 afişări

DECLARAȚIE DE PRESĂ cu prilejul Zilei internaționale a tineretului

32c49ecd-f28c-49a3-b776-0c760384c1a6

12 august a fost declarată Ziua internațională a Tineretului de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, la 17 decembrie 1999, odată cu aprobarea recomandării făcute de către Conferința mondială a miniștrilor responsabili pentru Tineret de la Lisabona (8-12 august 1998). În acest an, manifestările legate de acest eveniment se desfășoară sub deviza 'Tinerii construiesc pacea' și celebrează contribuția noilor generații la prevenirea și stoparea conflictelor, precum și la consolidarea incluziunii și justiției sociale la nivel global.

Lumea de astăzi, în care tinerii se dezvoltă și se formează, este definită de adânci contradicții. Șansele de care se bucură un tânăr sunt extrem de diferite, în funcție de continentul, regiunea sau țara în care acesta trăiește. Sărăcia extremă, războiul, migrația, exploatarea si abuzurile de tot felul, absența unor condiții elementare pentru sănătate și educație afectează milioane de tineri de pe întreaga planetă.

Statele lumii, într-un efort conjugat, trebuie să dezvolte politici și programe care să contribuie la îmbunătățirea situației tinerelor generații și să le ofere acestora oportunități reale, durabile pentru ca ele să își atingă întregul potențial. România, ca stat european și membru implicat al comunității internaționale, are datoria de a se preocupa în mod consecvent de bunăstarea și calitatea vieții pentru tinerii săi, astfel încât aceștia să poată înflori și contribui cu energia, capacitățile și talentele lor excepționale la construcția unei societăți globale mai bune și mai drepte.

Angel TÎLVĂR

DEPUTAT PSD DE VRANCEA

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe