Comunicat de presă - STPF Arad

 •  Comunicate
95 afişări

Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanței de Sfânta Maria

3b9bbaee-d013-4347-8c2e-abfe2cf56881

Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor țării, în perioada următoare se preconizează o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei.

În acest sens, Poliția de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Subliniem faptul că va fi folosita la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

Recomandări:

În acest sens, participanții la traficul transfrontalier pot consulta aplicația Trafic On-line, pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Recomandam utilizarea tuturor PTF-lor din județul Arad:

PTF Nădlac — Nagylak

PTF Nădlac — Csanadpalota

PTF Turnu

PTF Vărșand

Recomandări călătorie minori

În ceea ce privește călătoria minorilor, cetățeni români, recomandăm părinților ca înainte de plecare să consulte care sunt condițiile privind călătoria acestora în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituției la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html.

Reamintim că, începând din luna aprilie a.c., Poliția de Frontieră Română efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen, ce constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE.

În acest sens, apelăm la înțelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă și precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetățenilor și fluența traficului de călători.

De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent.

Purtător de cuvânt:

Agent șef de poliție LEȘ MIHAELA

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe