PNL Mureş se delimitează de poziţia susţinută de doamna Theodora Benedek în şedinţa Consiliului Local Tîrgu Mureş din 28 septembrie

În debutul şedinţei Consiliului Local Târgu Mureş din 28 septembrie, doamna Theodora Benedek, consilier local ales pe listele Partidului Naţional Liberal a avut o intervenţie personală, care nu reprezintă poziţia oficială a partidului nostru.

Doamna Benedek a făcut, în nume propriu, o prezentare a unei speţe juridice, în care este implicat medicul cardiolog Benedek Imre. În acest context, doamna consilier local a solicitat demisia şefului Inspectoratului de Poliţie al judeţului Mureş, solicitând şi deschiderea unui dosar penal pe numele unui agent de poliţie.

Partidul Naţional Liberal susţine prezumţia de nevinovăţie a fiecărui cetăţean român şi îşi exprimă încrederea în instituţiile abilitate ale statului român în vederea cercetării şi judecării obiective a oricărui litigiu de natură juridică, indiferent de implicarea unei persoane fizice sau a unui reprezentant al instituţiilor statului român.

Pledăm şi în cazul în speţă, pentru desfăşurarea cu celeritate a investigaţiilor juridice şi instituţionale care se impun.

Nu considerăm însă oportună folosirea instituţiei Consiliului Local pentru promovarea unor opinii personale şi cu atât mai puţin prelevarea de poziţia de preşedinte al şedinţei în cauză.

Mai mult, apreciem drept deplasată, inutilă şi periculoasă corelarea unei speţe juridice banale cu aspecte legate de comunicarea interetnică din municipiul Târgu Mureş.

Respingem ca nefondată asocierea acestui "caz" cu disputele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic sau cu ideea de înfiinţare a unei posibile universităţi maghiare la Târgu Mureş.

Traversăm o perioadă delicată, în care intenţia de rezolvare a unor probleme personale prin inducerea ipocrită şi falsă a temei unor aşa zise "conflicte interetnice" zădărnicesc demersurile juridice şi diplomatice în curs.

Afirmăm, în mod oficial, că opinia exprimată de doamna Theodora Benedek nu reprezintă poziţia Partidului Naţional Liberal şi că vom propune, în forurile partidului, măsurile care care se impun în faţa acestui grav derapaj politic.

Ne exprimăm, de asemenea, încrederea că instituţiile abilitate ale statului român vor proceda la cercetarea cazului în speţă independent de poziţiile politice exprimate în spaţiul public şi că vor lua măsurile legale care se impun.

Partidul Naţional Liberal îşi manifestă şi cu acest prilej, respectul faţă de activitatea didactică şi profesională a doamnei Theodora Benedek şi a domnului Benedek Imre.

Biroul de presă al PNL Mureş