COD GALBEN: 12-08-2020 ora 10 Intre 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 12-08-2020 ora 18 Intre 18:40 si 19:30 se va semnala local averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină in Județul Galaţi; COD PORTOCALIU: 12-08-2020 ora 18 Intre 18:40 si 19:40 se va semnala averse ce vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului in Județul Mureş; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 18 Intre 18:25 si 19:30 se va semnala local averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină in Județul Galaţi; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 18 Intre 18:15 si 19:15 se va semnala local averse ce vor depăși 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină, descărcări electrice in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 18 Intre 18:05 si 19:00 se va semnala local averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină in Județul Sibiu; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 17 Intre 17:15 si 19:00 se va semnala averse ce vor depăși local 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, grindină in Județul Olt, Județul Dolj;

România poartă galben pe 2 octombrie în semn de respect faţă de cei care luptă împotriva cancerului

În data de 2 octombrie, pentru a opta oară consecutiv, în cadrul campaniei Ziua Supravieţuirii - Ziua Galbenă, Asociaţia Little People România invită publicul larg să poarte galben în semn de solidaritate şi respect faţă de cei care au învins în lupta împotriva bolii.

Publicul este încurajat să se implice şi să transmită mesajul: există speranţă, cancerul poate fi învins! Aşteptăm fotografiile publicului purtând galben, pe pagina de facebook a asociaţiei: www.facebook.com/LittlePeopleRomania

La nivel naţional, activităţile zilnice din cele mai mari 9 secţii de oncopediatrie în care asociaţia îşi desfăşoară activitatea transmit curaj şi speranţă pentru toţi copiii şi tinerii afectaţi de cancer.

Publicul larg este aşteptat cu bandane, brăţări, insigne galbene la standurile pregătite de Asociaţia Little People:

• Timişoara - 30 septembrie şi 1 octombrie, Iulius Mall, între 12:00 - 20:00

• Târgu Mureş - 30 septembrie şi 1 octombrie, Promenada Mall, între 12:00 - 20:00

• Iaşi - 30 septembrie şi 1 octombrie, Palas Mall, între 12:00 - 20:00

• Bucureşti - 30 septembrie şi 1 octombrie, Sun Plaza, între 12:00 - 18:00

• Craiova - 30 septembrie şi 1 octombrie, Electroputere Mall, între 12:00 - 18:00

• Cluj-Napoca - 30 septembrie, Iulius Mall, între 12:00 - 19:00

Cei care nu pot fi prezenţi la standurile pregătite, în mall-urile mai sus menţionate, au posibilitatea de a sprijini asociaţia cu 2 euro/lună, trimiţând un sms la 8844 cuvântul CANCER.

Asociaţia Little People anunţă de asemenea "Ziua Curajului" va avea loc pe data de 3 octombrie 2017, concomitent în 6 oraşe ale ţării, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Demersul face parte din campania 'Cine e Leul Tău Curajos?' în cadrul căreia oamenii au fost invitaţi să se implice şi să îşi împărtăşească online propriile poveşti despre curaj. Campania desfăşurată pe site-ul www.leulcurajos.ro a reuşit până acum să strângă multe astfel de poveşti. Acestea sunt adunate şi dăruite ulterior copiilor din 9 centre oncologice pentru a le da forţa să-şi depăşească boala şi să se bucure de viaţă. Credem că orice barieră poate fi depăşită atunci când crezi dincolo de limite, şi atunci când ai sufletul puternic ajutat de ' lei curajoşi' întâlniţi în cale. Lucrurile bune vin în momentele în care suntem capabili să le înţelegem şi să le apreciem la adevărata lor valoare. De Ziua Curajului, voluntarii organizaţiei aflaţi în locaţii din inima acestor oraşe vor încuraja oamenii să îşi împărtăşească propriile poveşti despre curaj, în formă scrisă sau filmată, anonim, sau în mod asumat .

Asociaţia Little People RomâniaŽ derulează programe în beneficiul copiilor şi adolescenţilor afectaţi de cancer, având cea mai mare rază de acoperire a pacienţilor în România, pacienţii beneficiind de programele de suport în 9 centre onco-pediatrice din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Tg. Mureş şi Craiova. Asociaţia a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare şi până la integrarea lor reuşită în societate odată cu finalizarea tratamentului.