CURS BNR

BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României

Asociaţia Little People România sărbătoreşte luni, 15 februarie 2010, Ziua Internaţională a Cancerului la Copil.

Dorim să solicităm ajutorul mass-mediei de a se implica în acest eveniment într-un mod special, răspândind mesajul speranţei şi al solidarităţii cu persoanele care luptă împotriva cancerului în România, prin purtarea în data de 15 februarie a unei brăţari galbene.
Purtarea culorii galbene şi a fundiţei galbene simbolizează cancerul la copil. Ca parte a campaniei Poţi şi Tu! susţinut şi desfăşurat de membrii clubului Temerarii, tineri supravieţuitori de cancer din România, organizaţia a lansat brăţari galbene cu inscripţia TEMERARII ştiu că se poate - Poţi şi Tu!, care vor fi accesibile pentru publicul larg din luna februarie 2010. Brăţarile simbolizează tratarea cu succes a cancerului la copil, şi transmit un mesaj pozitiv, optimist. Pentru mai multe detalii vă rugăm accesaşi www.potisitu.ro
Tinerii care au învins cancerul au iniţiat Campania Poţi şi Tu! în August 2009, în cadrul căreia vizitează pacienţii din spitalele din întreaga ţară, oferind suport şi încurajare celorlalţi adolescenţi care luptă împotriva cancerului. Clubul TEMERARII numără în prezent 106 membrii din 26 de localităţi din ţară şi beneficiază de întâlniri regulate, tabere, ieşiri recreative care contribuie la procesul de câştigare a increderii de sine şi de reintegrare în societate. Acest club este singurul de acest gen din Europa, în care tinerii nu numai participă la întâlniri, ci contribuie în mod activ la sprijinirea altor adolescenţi şi tineri adulţi care trec prin aceeaşi experienţă. Mesajul tinerilor este plin de speranţa, optimism şi încredere, spulberând prejudecăţile şi negativismul asociate cu cancerul. Curajul şi ambiţia lor sunt aclamate la nivel internaţional de către Fundaţia Lance Armstrong şi alte organizaţii din Statele Unite.
Asociaţia Little People oferă de asemenea un program unic de asistenţa a tinerilor pacienţi în secţiile de oncopediatrie din ţară, prin intermediul voluntarilor instruiţi care desfăşoară zilnic activităţi. Din anul 2010, serviciile oferite sunt accesibile nu numai în instituţiile medicale din Bucureşti şi Cluj-Napoca, ci şi în Timişoara, Oradea şi Constanţa.
Evenimentele organizate de tinerii supravieţuitori de cancer au început în data de 4 februarie, cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului. Membrii clubului Temerarii din Bucureşti au vizitat pacienţii din secţia de pediatrie a Institutului Oncologic Prof.Dr. Alexandru Trestioreanu şi a Spitalului Clinic de Urgenţa pentru Copii Marie Curie în data de 4-5 februarie unde toţi pacienţii, părinţii şi doctorii de pe secţie au primit brăţari galbene. Programe similare vor fi organizate în Timişoara şi Oradea în perioada 13-15 februarie, iar în 15 februarie pe cele două secţii de tratament oncologic pentru copii a Institutului Oncologic Prof.Dr.Ion Chiricuţa şi a Spitalului de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca. În toate locaţiile, programul pentru copii a inclus un spectacol de magie şi multe cadouri.
Pentru mai multe informaţii despre programul de asistenţa a pacienţilor vă rugăm să vizitaţi site-ul www.thelittlepeople.ro Puteţi afla de un program sau eveniment în apropierea dumneavoastră sunând la numărul de telefon 0745 821 573, persoana de contact dna Cătălina Rizvi.
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie