Pact între liderii administraţiei publice locale, pentru noul spital judeţean de urgenţă

Construirea noului spital judeţean de urgenţă - un angajament al premierului Mihai Tudose, în ceea ce priveşte finanţarea acestuia, ca urmare a vizitei domniei sale la Sibiu din data de 1 noiembrie 2017 - a adus, astăzi, la aceeaşi masă, factorii de decizie ai judeţului Sibiu.

La întâlnirea de lucru convocată de prefectul Adela Muntean, la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Sibiu, au participat subprefectul Horaţiu Marin, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu - Daniela Cîmpean, viceprimarul municipiului Sibiu Răzvan Pop, reprezentantul partidului de guvernământ - preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, Bogdan Trif, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate - Vasile Spinean, directorul Direcţiei de Sănătate Publică - Gabriel Budescu, comandantul Garnizoanei Sibiu - gr. bg. Ghiţă Bârsan, inspectorul-şef al ISU Sibiu - col. Cosmin Balcu, inspectorul şef al IPJ - Tiberiu Ivancea.

Dezbaterea a vizat oportunitatea alegerii amplasamentului aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Sibiu, respectiv terenul situat pe partea dreaptă a DJ 143B (Sibiu - Ocna Sibiului), şi identificarea şi a altor locaţii potrivite pentru construirea acestui obiectiv de interes public. Alternativa propusă este terenul situat pe ruta DJ 106R (Sibiu - Poplaca), aflat în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale. În acest caz, demersurile iniţiate de Primăria Municipiului Sibiu pentru schimbul de terenuri în suprafaţă de 264 de hectare sunt foarte avansate.

Participanţii la dezbatere au luat decizia constituirii unui grup de lucru format din specialişti ai instituţiilor abilitate, care au competenţa legală de a aviza /autoriza realizarea acestei investiţii.

Fără patimi politice şi strict în interesul cetăţenilor judeţului Sibiu, liderii administraţiei publice locale au convenit să continue demersurile cu realizarea studiilor de impact impuse de legislaţia în vigoare, pentru cele două terenuri, urmând să aleagă cea mai bună variantă pentru construirea noului spital.

Biroul de presă