Comunicat de presă - Universitatea de Vest 'Vasile Goldiș' Arad

 •  Comunicate
44 afişări

Lansare de carte: 'TUDOR ARGHEZI (1967-2017) - 50 de ani de la moartea marelui poet', Versurile tinereții (1897-1902), ediție coordonată de d-na Melania Doina Arghezi

8b3dbd4c-631a-49a6-8915-6784e58448bd

Biblioteca Universitară 'Tudor Arghezi' din cadrul Universității de Vest 'Vasile Goldiș' a găzduit, în data de 17.07.2017, în colaborare cu Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene, un eveniment cultural de excepție prilejuit de lansarea cărții TUDOR ARGHEZI (1967-2017) — 50 de ani de la moartea marelui poet, Versurile tinereții (1897-1902), ediție coordonată de d-na Melania Doina Arghezi, Directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene, din cadrul UVVG, editată de 'Vasile Goldiș', University Press, 2017.

La evenimentul deosebit de important au participat d-na Melania Doina Arghezi, soția regretatului Baruțu T. Arghezi, fiul marelui poet român Tudor Arghezi, unul dintre cele mai mari personalități culturale, recunoscut la nivel național și internațional, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest 'Vasile Goldiș', prof. univ. dr. Marius Grec, directorul Complexului Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale a UVVG, scriitori, oameni de cultură, consilieri municipal, studenți și absolvenți ai Universității.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest 'Vasile Goldiș' a transmis mesajul d-nei Rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci și a subliniat importanța și opera poetului Tudor Arghezi, și a mulțumit d-nei Doina Melania Doina Arghezi, Directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene, din cadrul UVVG, pentru cercetarea și publicarea mai multor manuscrise inedite ale marelui poet Tudor Arghezi, care sunt declarate 'patrimoniu național' și care se află la Centrul de Cercetare al Literaturii Argheziene, donate Universității de Vest 'Vasile Goldiș' din Arad de d-na Melania Doina și regretatul Baruțu T. Arghezi.

D-na Doina Melania Doina Arghezi, Directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene, din cadrul Universității de Vest 'Vasile Goldiș', a precizat faptul că volumul este închinat marelui Tudor Arghezi, unde sunt publicate versurile dintr-un caiet al poetului din perioada 1897-1902, un veritabil și autentic tezaur literar. 'Prezentarea păgânilor și a versurilor sunt ușor mărite cu scopul de a facilita cititorului deslușirea versurilor luând în considerație litera destul de mică și delicată. Citite, aceste versuri evocă multe stări sufletești — ilustrând perfect anii trăiți de autor — ani în care sprijinul familiei sale era absent, fiind nevoit de tânăr să-și asigure permanent existența', a subliniat D-na Doina Melania Doina Arghezi, Directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene, din cadrul Universității de Vest 'Vasile Goldiș'.

Daniel Albu

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe