Comunicat de presă - Primăria Municipiului Sibiu

 •  Comunicate
32 afişări

Municipiul Sibiu emite certificate fiscale și în format electronic

5c42abda-61f9-4d44-a144-4b6e0a82c765

Din data de 17 iulie Primăria Sibiu, prin Direcția Fiscală Locală, emite și în format electronic certificatele de atestare fiscală. și documentele pentru obținerea certificatului vor fi depuse de cetățeni tot în format electronic.

Precizare importantă: cetățenii care doresc să utilizeze acest serviciu au nevoie de semnătură digitală, obligatorie pentru depunerea cererii de emitere a certificatului.

Certificatele fiscale se pot emite în format electronic pentru bunurile imobile, adică pentru case și terenuri.

Certificatele fiscale pentru autovehicule nu se pot emite în format electronic deoarece este necesară prezentarea ștampilei în original pe contractele de vânzare-cumpărare sau facturi.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

Pasul 1. Accesați portalul https://edirect.e-guvernare.ro. Creați un cont nou sau accesați contul dumneavoastră, dacă sunteți deja înregistrat.

Pasul 2. Depunerea documentațiilor.

* Accesați secțiunea Creează solicitare și la rubrica Instituție introduceți: Primăria Municipiului Sibiu

* Selectați ce tip de document doriți să obțineți: certificat de atestare fiscală pentru persoane fizice sau juridice, în regim normal sau în regim de urgență

* Click pe Lansează solicitare și încărcați documentele necesare (cererea trebuie să fie semnată electronic de solicitant); la această rubrică sunt indicate documentele necesare, în funcție de documentul solicitat

* Click pe butonul Lansează solicitare și astfel documentația a fost depusă. Veți primi o notificare care confirmă depunerea documentelor.

Pasul 3. Preluarea documentației

Documentele încărcate în program vor fi preluate de Direcția Fiscală Locală. Solicitantul va primi un email prin care i se comunică numărul de înregistrare al solicitării și cuantumul taxei pe care trebuie să o plătească.

Pasul 4. Plata taxei de emitere a certificatului de atestare fiscală

Pentru efectuarea plății, cetățenii vor intra în contul personal pe platforma de E-administrație a Primăriei Sibiu (https://extranet.sibiu.ro/default.aspx) unde pot face plata electronic. De asemenea, plata se poate face electronic și pe https://www.ghiseul.ro.

Taxa de emitere a certificatului este de 2 lei, documentul urmând să fie emis în termen de 2 zile lucrătoare. Dacă se optează pentru obținerea acestui document în regim de urgență, în aceeași zi, taxa este de 12 lei, cu condiția ca plata și depunerea documentelor să fie efectuate înainte de ora 12 în ziua respectivă.

După achitarea taxei, cetățeanul are obligația sa trimită pe portalul eDirect dovada plății, adică emailul primit după efectuarea plății. Direcția Fiscală va prelucra actele din acel moment. Stadiul soluționării cererii poate fi urmărit pe portalul https://edirect.e-guvernare.ro, accesând secțiunea Solicitările mele.

Pasul 5. Soluționarea și transmiterea documentului către cetățean

Direcția Fiscală Locală Sibiu va analiza documentația depusă și va emite documentul pe care îl va încărca pe platforma edirect.e-guvernare.ro. Cetățeanul primește prin email un mesaj prin care este înștiințat că solicitarea a fost soluționată și că poate descărca de pe portalul https://edirect.e-guvernare.ro documentul final în format PDF, cu semnături electronice.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe