Comunicat de presă - Primăria Municipiului Reșița

 •  Comunicate
51 afişări

Primăria Municipiului Reșița, Direcția Tehnică Generală - Serviciul Gospodărie Urbană și Mediu , anunță, datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, programului de combatere a țânțarilor (a doua etapă) pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Zika, a muștelor și căpușelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol, se reprogramează astfel:

b00f041f-df17-4b2f-92ba-d24621308067

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura după cum urmează:

— În data de 18.07.2017 între orele 18,30 — 21,00

— În data de 19.07.2017 între orele 6,30 — 9,00

Dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura după cum urmează:

— În data de 18.07.2017 începând cu orele 21,00

— În data de 19.07.2017 începând cu orele 6,30.

Substanțele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele. Totuși în condiții de soare puternic albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care rugăm apicultorii să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicațiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

În perioada acțiunilor solicităm cetățenilor ca în seara zilei 18.07.2017 între orele 21:30-23:30 să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., când este simțită prezența utilajelor ce efectuează dezinsecția terestră.

Acțiunea de dezinsecție va cuprinde:

I. Tratament contra căpușelor:

Parcuri:

— Parcul Cărășana — Parcul Copilului — Parcul Tricolorului — Parcul Siderurgistului, Parc Zoologic Ion Crișan,

— și toate locurile de joacă de pe raza municipiului Reșița și cartierele aparținătoare

II. Tratamente de la sol: Pe toate suprafețele verzi ale municipiului, maluri de râu , liziera pădurii și principalele artere de circulație, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului.

III. Dezinsecție aeriană

În caz de vreme nefavorabilă acțiunea va fi reprogramată.

O dată cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociațiile de locatari /proprietari, agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice au obligația să programeze și să execute dezinsecția imobilelor pe care le dețin (proprietate/închiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea țânțarilor în zone netratate, știind că tendința insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecția nu a fost efectuată.

Solicitarea noastră este conformă cu prevederile Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reșița, cu completările și modificările ulterioare.

Nerespectarea obligațiilor stabilite în hotărâre, constituie contravenție și se sancționează după cum urmează: cu amendă cuprinsă între 500—2500 lei.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Serviciului Gospodărie Urbană și Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reșița la telefoanele nr. 0255/211692 interior 173, 0255-210258 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.

BIROU COMUNICARE

PRIMĂRIA REȘIȚA

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe