Comunicat de presă - ITPF Iași

45 afişări

BULETIN INFORMATIV 17.07.2017

ea1ece8b-870d-41c8-ac2a-db06c2dadca8

Țigarete ascunse în rezervor, descoperite la Sculeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit peste 9.000 țigarete de proveniență R. Moldova, pe care un cetățean moldovean încerca să le introducă în țară ascunse în rezervorul autoturismului pe care îl conducea.

În ziua de 16 iulie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul din Republica Moldova, Serghei C., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

Pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse în rezervorul autoturismului, 9.400 de țigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare de 6.432 lei și sancționarea contravențională a tânărului cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Totodată, a fost luată măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele tânărului.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iași:

Comisar de politie LAZĂR DENIS

Camion 'capitonat' cu tutun

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița împreună cu lucrătorii vamali au descoperit 8.400 țigarete de proveniență Republica Moldova, pe care un cetățean român încerca să le introducă în țară ascunse în capitonajul cabinei camionului pe care îl conducea și în lăzile cu scule.

În ziua de 14 iulie a.c., în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român Doru U., în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un camion marca Mercedes și o remorcă, ambele înmatriculate în județul Suceava.

În baza analizei de risc efectuate, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport ocazie cu care au fost descoperite ascunse în capitonajul cabinei camionului și în lăzile cu scule, 8.400 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare de 1.890 lei, indisponibilizarea ansamblului de vehicule până la plata amenzii și sancționarea contravențională a lui Doru U. cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:

Inspector principal de poliție MIRICĂ IRINA

Pistol cu capse confiscat la frontieră

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și confiscat un pistol cu capse și muniția aferentă, pe care un cetățean moldovean încerca să le scoată din țară, fără documente legale.

În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 08.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, Alexandr C., cetățean R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, cetățeanul a declarat că deține în portbagajul mașinii un pistol și o cutie cu capse.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj un pistol marca GAMO, model PT85, cal 4,5 mm, și o cutie metalică în care se aflau 445 capse marca Gamo.

Bărbatul a declarat că a achiziționat arma dintr-un magazin de profil și nu cunoștea că are nevoie de autorizație pentru a trece frontiera.

Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani

Subcomisar de poliție RĂCNEA MINODORA

Brăilean cercetat pentru braconaj piscicol

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila — I.T.P.F. Iași, pe timpul desfășurării unei acțiuni de combatere a faptelor de braconaj piscicol, au descoperit un brăilean care desfășura activități de pescuit comercial neautorizat folosind două plase monofilament.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, au depistat în dreptul kilometrului 182, pe malul stâng al fluviului Dunărea, pe brăileanul T. V., în vârstă de 48 ani.

Acesta desfășura activități de pescuit comercial fără a deține documentele necesare, folosind două plase monofilament, în lungime totală de 30 metri. Pe timpul cercetărilor bărbatul a declarat că plasele îi aparțin.

În cauză, polițiștii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Comisar de poliție IRIMIA ION