Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Poliţiştii de frontieră au depistat aproximativ 12.500 ţigarete de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit 12.400 de ţigarete de contrabandă, ascunse în capitonajul cabinei unui autocamion şi într-un loc special amenajat în plafonul unui microbuz, pe care doi bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în România.

* În ziua de 02 februarie a.c., în intervalul orar 12.00 - 14.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au desfăşurat o acţiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în PTF Albiţa.

În cadrul acţiunii desfăşurate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui ansamblu de vehicule prezentat la controlul de frontieră pe sensul de intrare în ţară, format dintr-un autocamion şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova, condus de cetăţeanul român Vladimir B., în vârstă de 50 de ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta încălţăminte din R. Moldova pentru o societate comercială din Italia.

Pe timpul controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse în capitonajul cabinei autocamionului, în scopul sustragerii de la control, 10.000 ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

Faţă de cele constatate, şoferul autocamionului a declarat că achiziţionase ţigările în vederea obţinerii unui profit din revânzarea lor pe teritoriul Italiei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor în valoare totală de 2.500 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 7.000 lei.

* Tot în data de 02 februarie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul moldovean Ion O., în vârstă de 23 ani, conducând un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în plafonul microbuzului, 2.400 de ţigarete marca Ashima.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 1.089 lei şi a autoturismului folosit la activitatea infracţională, în valoare de 13.614 lei, în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată a fost luată măsura anulării permisului de mic trafic de frontieră emis pe numele bărbatului.

Purtător de cuvânt al STPF Vaslui:
Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

Autoturism radiat din circulaţie descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetăţean din R. Moldova, care conducea un autoturism ce figura ca fiind radiat din circulaţie de către autorităţile din Polonia.

În data de 02 februarie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, cetăţeanul din R. Moldova Iurie U., în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Volskwagen Passat înmatriculat în Polonia.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie din Polonia, din luna octombrie 2015.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul la începutul lunii octombrie 2015 de la un cetăţean din R.Moldova şi nu a avut cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat.

Purtător de cuvânt al ITPF Iaşi:
Comisar de poliţie LAZĂR DENIS

Purtător de cuvânt al ITPF Iaşi
Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.