Comunicat de presă - IPJ Prahova

 •  Comunicate
93 afişări

Buletin de presă Dosar penal pentru folosirea unui minor în scopul cerșetoriei

344b6e70-6461-4b20-814b-83adf494ff79

Sâmbătă, polițiști ploieșteni de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 au depistat o femeie de 25 de ani care, însoțită de un minor, apela la mila trecătorilor solicitând diverse sume de bani.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a unui minor în scop de cerșetorie.

De asemenea, a fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova.

Noi controale în domeniul sistemelor de securitate

La data de 14.07.2017, la nivelul Serviciului de Ordine Publică au fost definitivate controalele la 13 agenți economici din județul Prahova, pe linia Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012.

Astfel, au fost controlate șase societăți specializate de pază, 28 de agenți de securitate și 4 echipaje de intervenție, au fost verificate 8 sisteme de alarmare/ sisteme TVCI, iar pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.100 lei.

Exemple :

1. În urma controlului efectuat la o societate cu punct de lucru în Ploiești, unitate asigurată cu pază de către o societate din București, s-a constatat faptul că nu s-au respectat prevederile planului de pază întocmit și avizat de poliție. A fost aplicată o amendă în valoare de 2000 lei.

2. În urma controlului efectuat la o altă societate din Ploiești, s-a constatat că societatea nu a implementat măsurile stabilite în analiza de risc la securitate fizică, în sensul că imaginile surprinse de camerele de supraveghere video nu sunt stocate pe o perioadă minimă de 20 de zile( sunt stocate pe o perioadă de 8 zile), motiv pentru care societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 2000 lei.

În noaptea de 15/16.07.2017, timp de patru ore, polițiști din cadrul Secției nr.1 Ploiești au organizat și desfășurat un control în domeniul sistemelor de securitate.

Astfel, au controlat 12 obiective asigurate cu pază fizică, au verificat 20 agenți de securitate cu privire la modul în care își îndeplinesc îndatoririle de serviciu, șase dintre aceștia, care au fost găsiți efectuând serviciul neregulamentar au fost sancționați contravențional.

1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vineri, polițiști ai Secției Rurale nr. 11 Drajna au acționat în localitățile Izvoarele și Starchiojd.

Astfel, au fost verificate 18 autovehicule și trei atelaje hipo și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.015 lei.

Exemplu:

În jurul orei 10.20, în Starchiojd, a fost depistat un bărbat din localitate, care conducea un autoturism sub influența alcoolului și fără a poseda permis de conducere. Fiind testat cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Porci scoși la vânzare fără documente sanitar-veterinare

Vineri, în intervalul 10 — 12, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească au desfășurat o acțiune pe raza comunei Albești Paleologu. Astfel, au legitimat 71 de persoane și au controlat 59 de autovehicule, au aplicat 13 sancțiuni contravenționale (în valoare de 3.650 lei), au reținut două permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Exemple:

1. În zona Târgului Drăgănești au fost depistați trei bărbați, care ofereau spre vânzare porci fără a deține documente sanitar veterinare.

Aceștia au fost sancționați cu amendă în cuantum de 500 lei fiecare.

Duminică, între orele 6 și 9, la nivelul Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească a fost organizată și desfășurată o altă acțiune în târgul săptămânal din comuna Drăgănești, în scopul verificării respectării prevederilor legale în domeniul comerțului și al transportului/comercializării animalelor vii. Au fost controlate 22 de autovehicule, au fost legitimate 43 de persoane și s-au efectuat controale/verificări la 18 producători și 4 societăți comerciale. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.820 lei.

Acțiune a polițiștilor Secției nr.3 Poliție Rurală Blejoi

În noaptea de 15/16.07.2017, în intervalul 0 — 5, polițiști din cadrul Secției nr.3 Poliție Rurală Blejoi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de comerț, de tulburare a ordinii publice, precum și a abaterilor rutiere. Au fost legitimate 58 de persoane, controlate 46 de autovehicule și aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.550 lei.

Acțiuni rutiere

În această perioadă, polițiști ai Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 206 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 62.720 lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute nouă permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Vineri, polițiști ai Biroului Rutier Ploiești au acționat în municipiu pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile rutiere privind oprirea/staționarea regulamentară. Au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.380 lei, și au reținut două permise de conducere.

Tot vineri, polițiști din cadrul Polițiilor Plopeni și Slănic au acționat, pe raza comunei Dumbrăvești, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru identificarea conducătorilor care încalcă regimul legal de viteză. Cu acest prilej, au fost verificate 37 de autovehicule și au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.310 lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală — șase (două în Măgurele, câte una în Vălenii de Munte, Urlați, Filipeștii de Pădure și Bușteni);

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are suspendat acest drept — una (Ploiești);

Conducere a unui autovehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare — una (Câmpina).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 14-16 iulie a.c.:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 11 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 408 conducători auto și au fost controlate 127 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat trei infracțiuni și 482 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (223 pentru viteză excesivă; nouă pentru abateri ale pietonilor; 54 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 20 permise de conducere și au fost retrase zece certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat zece infracțiuni (șase în flagrant) și 294 de contravenții (dintre care: 133 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 122 la O.U.G. nr. 195/2002, șase la Legea nr. 12/1990 rep. etc.), în valoare totală de 151.460 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 494 de autovehicule și au legitimat 1.063 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 32 de infracțiuni și constatate 310 contravenții (dintre care 89 la Legea nr. 61/1991 și 189 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.786 de persoane și au fost controlate 1.215 autovehicule (150 testări alcoolscop).

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe