Comunicat de presă - IPJ Giurgiu

 •  Comunicate
163 afişări

ACCIDENTE RUTIERE În dimineața zilei de 14.07.2017, în jurul orei 07.00, B. C., un bărbat de 46 ani, din comuna Vlădeni, județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autovehicul marca Mercedes pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Giurgiu, nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de biciclistul A. N., un bărbat de 79 ani, din comuna Oinacu, județul Giurgiu, accidentându-l ușor.

4d4038aa-134e-40bb-9b74-3960f18318db

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu în vederea acordării de îngrijiri medicale și efectuării de investigații suplimentare.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În seara zilei de 14.07.2017, ora 21.58, P. F., un tânăr de 27 ani, din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul marca Ford pe Drumul Național 6, în localitatea Copaciu, județul Giurgiu, din direcția Bucuresti către Alexandria, într-o curbă la stânga, a acroșat cu ușa din partea dreapta față a autoturismului un minor de 8 ani, din satul Copaciu, comuna Ghimpați, județul Giurgiu, pieton care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului și rănirea ușoară a minorului, care nu a fost transportat la o unitate medicală ca urmare a refuzului părinților.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri au întocmit în cauză un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În data de 15.07.2017, ora 00.03, V. A., un tânăr de 21 ani, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism marca Opel pe Drumul Județean 412A, în localitatea Novaci, județul Giurgiu, din direcția Popești către localitatea Adunații-Copăceni, județul Giurgiu, a accidentat ușor pe M. A., un bărbat de 27 ani, din localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, pieton aflat pe marginea părții carosabile.

Victima a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgență București pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații de specialitate.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autoturismului, iar pentru pieton valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat și le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă''.

La data de 15.07.2017, în jurul orei 22.07, D. G., o tânără de 31 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo pe Drumul Județean 504 A, în localitatea Gogoșari, județul Giurgiu, a accidentat ușor o minoră nesupravegheată, de 13 ani, din comuna Gogoșari, județul Giurgiu, pieton care se angajase în traversarea drumului județean fără să se asigure.

În urma accidentului familia minorei a refuzat transportarea la o unitate medicală întrucât aceasta nu prezenta nicio marcă traumatică.

Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au întocmit în cauză un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 16.07.2017, ora 02:30, L. C., un tânăr de 18 ani, din comuna Colibași, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism marca Chevrolet pe Drumul Județean 412 A, din direcția orașului Mihăilești către localitatea Adunații Copăceni, într-o curba la stânga a pierdut controlul volanului, a intrat în coliziune cu un stâlp de distribuție a energiei electrice și apoi în gardul din beton al unei locuințe.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui minor de 17 ani din comuna Colibași și rănirea ușoară a unei tinere de 21 de ani, din comuna Colibași, județul Giurgiu, care au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Universitar de Urgență București pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații suplimentare.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În ziua de 16.07.2017, în jurul orei 12.40, C. I., un tânăr de 19 ani, din comuna Prundu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe Drumul Național 41, în localitatea Plopșoru, comuna Daia, județul Giurgiu, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a derapat, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală, cu un autoturismul marca Renault, condus regulamentar de T. C., un bărbat de 36 ani, din Giurgiu.

Din accident a rezultat avarierea ambelor autovehicule și vătămarea corporală a unei tinere, de 19 ani, din Giurgiu, pasager pe bancheta dreapta față a autoturismului BMW, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații de specialitate.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero alcool și le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri au întocmit în cauză un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În ziua de 16.07.2017, în jurul orei 16.00, I. C., un bărbat de 43 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen pe banda a-II-a a Drumului Național 5, din direcția de mers Giurgiu către București, în afara localității Călugăreni, județul Giurgiu, în apropierea unei stații de alimentare cu carburanți, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de un autoturism marca Opel, condus de către un bărbat din localitatea Brăniștari, comuna Călugăreni, care se afla pe aceeași bandă de mers și intenționa să efectueze virajul spre stânga către stația de alimentare, intrând în coliziune cu acesta, respectiv în spatele autoturismului.

În urma producerii coliziunii autoturismul marca Volkswagen a ricoșat pe sensul opus de mers, unde a acroșat pe partea stângă un autoturism de teren, condus de un bărbat, din municipiul Giurgiu, care se deplasa regulamentar pe banda I de mers, în direcția Giurgiu.

Din accident a rezultat avarierea celor trei autoturisme implicate și rănirea conducătorului autoturismului Volkswagen, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat în spital.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero alcool pentru conducătorii autovehiculelor Volkswagen și de teren, iar pentru conducătorul autoturismului Opel, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceștia fiind conduși la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri au întocmit în cauză un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FĂRĂ SĂ POSEDE PERMIS ȘI FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI A INTRAT CU AUTOTURISMUL ÎN GARDUL UNEI LOCUINȚE

În ziua de 16.07.2017, ora 12.00, polițiștii de la Poliția Municipiului Giurgiu au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un bărbat cu privire la faptul că un autoturism a intrat în gardul unei locuințe din localitatea Grădiștea, județul Giurgiu.

În urma sesizării la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana, care au identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui bărbat din localitate, cu ocazia verificărilor constatând că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Având în vedere că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Centrul de Permanență Comana, județul Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU CĂ A MONTAT UN CORT DE CEREMONII PE DRUMUL PUBLIC

În seara zilei de 15.07.2017, în jurul orei 19.30, polițiștii de la Poliția Municipiului Giurgiu au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către participanții la trafic de pe Drumul Județean 401 cu privire la faptul că, în satul Dobreni, traficul rutier este blocat de mai multe persoane, pe partea carosabilă fiind montat un cort de ceremonii.

În urma sesizării la fata locului s-au deplasat polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Comana și un echipaj de poliție rutieră care, în urma activităților specifice desfășurate au procedat la deblocarea traficului rutier în zonă și au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări față de persoana care a dispus montarea cortului, un bărbat de 37 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea acestora dosarul să fie înaintat unității de Parchet competente.

DEPISTAȚI CONDUCÂND PE DRUMURILE PUBLICE AUTOVEHICULE NEÎNMATRICULATE ȘI FĂRĂ SĂ POSEDE PERMIS

În seara zilei de 15.07.2017, în jurul orei 19.00, polițiștii au depistat un minor de 15 ani, din satul Braniștea, comuna Oinacu, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe strada Florilor, din localitatea Braniștea, un moped, neînmatriculat sau înregistrat, și fără a avea permis de conducere.

La aceeași dată, în jurul orelor 20.00 și respectiv 21.40, polițiștii i-au depistat pe H. C., un bărbat de 35 de ani și C. P., un bărbat de 47 de ani, ambii din comuna Gostinu, județul Giurgiu, care conduceau un moped, respectiv un ATV, neînmatriculate sau înregistrate și fără să posede permis de conducere.

În cauză a fost întocmite dosare penal în care se efectuează cercetări pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

CERCETAȚI PENTRU CONDUCEREA UNOR AUTOVEHICULE PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 15.07.2017, în jurul orei 22.10 polițiștii rutieri de la Poliția Municipiului Giurgiu au depistat pe M. I., un bărbat de 42 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturismul marca Dacia pe Drumul Județean 507, în localitatea Gostinu, județul Giurgiu, în vădită stare de ebrietate.

Întrucât șoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, solicitând recoltarea de probe biologice de sânge, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 16.07.2017, în jurul orei 03.30, polițiștii au depistat pe M. C., un bărbat de 43 ani, din București, care conducea un autoturism marca Ford pe Drumul Județean 412 A, în localitatea Mihăilești, sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri efectuează față de cei doi conducători auto cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

DEPISTAȚI CONDUCÂND AUTOVEHICULE PE DRUMURILE PUBLICE FĂRĂ SĂ POSEDE PERMIS

La data de 15.07.2017, ora 02.50, polițiștii Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu au depistat în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Giurgiu, pe C. M., un tânăr de 19 ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

La data de 15.07.2017, ora 23.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic pe T.I., un tânăr de 21 ani, din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe raza localității Pădureni, comuna Buturugeni, județul Giurgiu, un autoturism marca BMW, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

În noaptea de 15/16.07.2017, polițiștii Secției nr. 7 de Poliție Rurală Băneasa au depistat în trafic pe P. A., un tânăr de 27 ani, din comuna Isvoarele, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism marca Peugeot pe strada Bisericii în satul Puțul Grecii, comuna Greaca, jud Giurgiu, fără a poseda permis de conducere.

Față de cele trei persoane depistate polițiștii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

ACȚIUNI CE AU AVUT CA SCOP ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ ÎN PERIOADA SFÂRȘITULUI DE SĂPTĂMÂNĂ

În perioada 15-16.07.2017 la nivelul structurilor operative și subunităților Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu s-au desfășurat o serie de activități preventiv reactive ce au avut ca scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor cu violență în zona adiacentă barurilor cu program prelungit, a discotecilor, precum și pe linia prevenirii faptelor antisociale, combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, combaterii infracțiunilor la regimul circulației, etc.

Astfel, în data de 15/16.07.2017, între orele 20.00 — 04.00, polițiștii de la Poliția Orașului Mihăilești și Serviciul Rutier în doar câteva ore au legitimat peste 60 de persoane, au verificat circa 50 de autovehicule și au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.350 lei, cele mai multe dintre acestea pentru încălcarea normelor rutiere și prevederilor Legii nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Totodată polițiștii au constatat două infracțiuni rutiere și luat măsura complementară a reținerii a trei permise de conducere și retragerii a două certificate de înmatriculare.

În aceeași noapte, între orele 22.00-06.00, polițiști din cadrul Secției nr. 7 de Poliție Rurală Băneasa au acționat, pe linia prevenirii faptelor cu violență în zona adiacentă barurilor cu program prelungit, a discotecilor din localitățile Prundu și Hotarele, precum și pentru a asigura pe raza de competență un climat de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au fost controlate 18 autovehicule, 6 societăți comerciale și peste 20 de persoane, fiind constatată o infracțiune și aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii si liniștii publice.

În dimineața zilei de 16.07.2017, între orele 04.00 — 11.00 polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale au organizat și executat o acțiune în Târgul Săptămânal Bolintin Vale, pentru prevenirea și combaterea actelor ilegale de comerț și pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică. În cadrul activităților desfășurate s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1850 lei, pentru încălcarea normelor rutiere, sancționarea unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite sau încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii si liniștii publice.

De asemenea, între orele 15.00-19.00 , polițiști din cadrul Poliției Oraș Bolintin Vale, Compartimentul Rutier, au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în zona localităților Bâcu și Săbăreni, ocazie cu care au fost controlate peste 40 de autovehicule și aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.595 lei, cele mai multe pentru depășirea regimului de viteză.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe