Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

ACCIDENTE RUTIERE UŞOARE

În ziua de 29.01.2016, în jurul orei 12,30, B. F., un tânăr de 31 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce se afla staţionat cu o autoutilitară pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Giurgiu, nu s-a asigurat la deschiderea portierei, accidentându-l uşor pe G. N., un bărbat de 55 ani, din Giurgiu, biciclist, care circula regulamentar.

În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii.

Ambii participanti la trafic au fost testati cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind 0.00 mg/ lalcool pur în aerul expirat si le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 29.01.2016, în jurul orei 06.35, pe Drumul National 5 B, la km. 32+800 m., D. G., un bărbat de 42 ani, comuna din Schitu, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, din cauza neatentiei în conducere si pe fondul oboselii la volan a intrat în coliziune faţă/ spate cu o autoutilitară marca Mercedes, care era oprită pe banda de mers Ghimpati-Giurgiu, nesemnalizată.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului autoturismului Opel, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigatii suplimentare, fără să rămână internat.

Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 31.01.2016, în jurul orei 02.20, H. F., un tânăr de 27 ani, din localitatea Mihăilesti, judetul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo pe Drumul Judeţean 412 A, pe raza localităţii Posta din comună Buturugeni, judeţul Giurgiu, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga şi s-a răsturnat în sant.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorei N. D., de 16 ani, din localitatea Palanca, orasul Bolintin Vale, judetul Giurgiu, pasageră în autoturism, ce a fost transportată la Spitalul Universitar Bucuresti pentru acordarea de îngrijiri medicale si efectuarea de investigatii suplimentare.


Poliţiştii Formaţiunii Rutiere de la Poliţia Oraşului Mihăileşti au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

CONDUCEA AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE DESI AVEA PERMISUL SUSPENDAT ŞI SE AFLA SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 30.01.2015, ora 00.10, politistii Sectiei nr. 8 de Poliţie Rurală Roata de Jos au depistat în trafic pe N. N. A., un tânăr de 22 ani, din comuna Roata de Jos, judetul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Constitutiei, din localitatea Roata de Jos, având permisul suspendat din data de 10.10.2015.

În urma testării cu aparatul etilo-test poliţiştii au stabilit că tânărul avea o alcoolemie în valoare de 1.01 mg/ l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care poliţiştii continuă cercetările faţă de persoana depistată sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g /l alcool pur în sânge.

MII DE ARTICOLE COSMETICE, DE ÎMBRĂCĂMINTE ŞI ÎNCĂLŢĂMINTE, FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENŢĂ SAU SUSCEPTIBILE DE CONTRAFACERE, INDISPONIBILIZATE DE POLITISTI

În noaptea de 29/ 30.01.2016, între orele 22.00-06.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu şi poliţişti de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu au organizat si desfăşurat o acţiune specifică, în municipiul Giurgiu, în vederea prevenirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi combaterii fraudelor în domeniul proprietăţii intelectuale şi mărcilor înregistrate.

Politistii au identificat si oprit pentru control un autocar, ce apartine unei firme ce efectuează transport public de persoane pe relaţia Turcia - România, constatând că acesta transporta mai multe bagaje în care au fost identificate articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi cosmetice, ambalate, purtând numele unor mărci protejate pe teritoriul României şi care prezentau indicii de a fi contrafăcute.

Totodată au fost descoperite ca fiind transportate, mai multe produse alimentare şi nealimentare, pentru care nu existau documente justificative de provenienţă.

Cu ocazia controlului efectuat a fost identificată cantitatea de 10,595 kg. tutun, deţinută şi transportată de un cetăţean turc C.I., în vârstă de 52 de ani, pe numele căruia poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a peste 1 kg. tutun de fumat. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării a cantitatea de tutun depistată, în cauză fiind stabilit un prejudiciu aproximativ de 50.000 lei.

În mijlocul de transport condus de cetăţeanul turc T.T., de 44 de ani, au mai fost depistate 244 bucăţi de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce poartă însemnele unor mărci protejate, care prezentau indicii de a fi contrafăcute precum si 47 de parfumuri, bunuri cu privire la care există suspiciunea contrafacerii.

Bunurile în valoare de aproximativ 30.000 lei au fost ridicate de politisti în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind un întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Politistii au mai ridicat, în vederea continuării cercetărilor 5.600 obiecte de îmbrăcăminte, 270 obiecte de încălţăminte, cantitatea de 425 kg. condimente, 4 colete cu materiale folosite la fabricarea tălpilor la încălţăminte, precum şi 9 cutii cu componente pentru produse de iluminat, bunuri pentru care nu existau documente justificative de provenienţă.

De asemenea, au fost aplicate 4 sanctiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/ 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 20.000 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării 2.215 baticuri, 148 perechi colanţi, 400 bucăţi fuste, 360 cămăşi noapte, precum şi 40 perechi pijamale.

În cauză s-a stabilit un prejudiciu aproximativ de 150.000 lei.

CERCETAT PENTRU DISTRUGERE DUPĂ CE A SPART UN APARAT DE PĂCĂNELE

La data de 30.01.2016, poliţiştii de la Poliţia Oraşului Mihăileşti, judeţul Giurgiu, au fost sesizaţi de către un bărbat de 27 ani, din municipiul Bucureşti, reprezentantul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, cu punct de lucru în oraşul Mihăileşti, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin i-a distrus un aparat de jocuri electronice din incinta barului.

În urma sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Mihăileşti, care în urma cercetărilor şi activităţilor specifice desfăşurate au stabilit că P. I., un tânăr de 25 ani, din comună Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, prin lovire cu pumnii a spart monitorul unui aparat de jocuri electronice tip Slot Machine.

Prejudiciul cauzat reprezentantului societăţii comerciale este în valoare de aproximativ 6.000 lei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârsirii infractiunii de distrugere.

DEPISTAT CONDUCÂND O AUTOUTILITARĂ PE DRUMURILE PUBLICE DESI AVEA PERMISUL SUSPENDAT

La data de 30.01.2015, ora 13.50 politistii Formatiunii Rutiere de la Politia Orasului Mihăilesti au depistat în trafic pe T. F., un bărbat de 41 ani, din comună Mereni, judetul Teleorman, în timp ce conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz pe Drumul National 6, în localitatea Mihăilesti, judetul Giurgiu, având dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.


CERCETAT PENTRU CĂ A CONDUS AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE FĂRĂ SĂ POSEDE PERMIS

La data de 30.01.2016, ora 14.30, politisti cadrul Politiei Orasului Bolintin Vale au depistat în trafic pe T. E., un tânăr de 22 ani, din comuna Găiseni, judetul Giurgiu, în timp ce conducea pe Drumul Comunal 148, din localitatea Palanca, judeţul Giurgiu, un autoturism înmatriculat într-un stat străin, având permis de conducere provizoriu eliberat de autorităţile britanice, care nu are drept de a conduce autovehicule în România.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.


ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ ÎN ZONA DISCOTECILOR ŞI BARURILOR DIN JUDEŢ

În noaptea de 30/ 31.01.2016, pe raza de competenţă a Sectiei nr. 7 de Politie Rurală Băneasa, judetul Giurgiu, s-au desfăşurat mai multe activităţi preventiv-

Reactive în sistem integrat, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii si diminuării fenomenului infractional, respectării legislaţiei în domeniul raporturilor de muncă, a normelor igienico-sanitare si cresterii vizibilităţii elementului politienesc.

La activităţi au participat 18 politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu, structurile de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi Biroul Rutier de la Politia Municipiului Giurgiu, cu sprijinul a 4 reprezentanti ai Directiei de Sănătate Publică Giurgiu si Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu,

Pe timpul acţiunii au fost desfăşurate o razie, 4 filtre rutiere, 7 controale la unităţi comerciale şi 3 controale la obiective asigurate cu pază, ocazie cu care au fost constatate şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.260 lei.

Pe linia verificării raporturilor de muncă, securităţii în muncă si a normelor igienico-sanitare, au fost verificate 4 societăţi comerciale (discotecă, baruri si săli de jocuri mecanice) din comunele Greaca si Hotarele, administratorii si personalul de serviciu ai acestora fiind invitaţi în perioada 02-05.02.2016 la sediile I.T.M. şi D.S.P. pentru verificări privind legalitatea funcţionării urmând că ulterior să fie comunicate şi măsurile dispuse.

La o societate comercială din comună Hotarele, cu profil discotecă şi bar, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 333/ 2003, privind paza obiectivelor, respectiv pentru nerespectarea portului uniformei.

Politistii Biroului Rutier au efectuat 4 filtre rutiere în zona desfăşurării activităţilor în sistem integrat, au acţionat în principal pentru reducerea riscului rutier dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, aplicând 7 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/ 2002 privind circulatia pe drumurile publice si au retras un certificat de înmatriculare.

ACTIUNE ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE SI SIGURANŢĂ PUBLICĂ ÎN ZONA TÂRGULUI BOLINTIN VALE

În ziua de 31.01.2016, între orele 07.00-11.00, politisti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră de la Politia Orasului Bolintin Vale si lucrători de la Serviciul Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Giurgiu au organizat şi desfăşurat o acţiune în târgul săptămânal din oraşul Bolintin Vale pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prevenirea şi combaterea faptelor penale si contraventionale precum si pentru asigurarea fluentei traficului rutier în zonă.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate poliţiştii au legitimat 38 de persoane şi au controlat 22 de autovehicule, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.030 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/ 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii nr. 12/ 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, H.G. nr. 984/ 2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si Legii nr. 145 /2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

În urma controlului au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri (articole de îmbrăcăminte) în valoare de 200 lei.

Politistii rutieri au actionat pentru reducerea riscului rutier si pentru fluidizarea traficului în zonă adiacentă târgului, aplicând 9 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au retras două certificate de înmatriculare.

NU A ADAPTAT VITEZA ÎN CURBĂ ŞI A AVARIAT DOUĂ AUTOVEHICULE ŞI UN BRANŞAMENT DE LA INSTALATIA DE GAZE

La data de 31.01.2016, în jurul orei 02.45, S. A., o tânără de 20 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea pe strada Stefan cel Mare din municipiul Giurgiu un autoturism marca Audi, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra directiei intrând în coliziune cu două autoturisme, parcate regulamentar, apoi a lovit un copac si un bransament de la instalatia de gaze ce alimenta un imobil din Piata Unirii.

Din fericire în urma impactului nu au rezultat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Conducătoarea autoturismului a fost sancţionată contravenţional de poliţiştii Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu cu suma de 630 lei pentru neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.