Comunicat de presă - IPJ Constanța

•  Comunicate
35 afişări

În perioada 10-16.07.2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Constanța au acționat în baza planului de măsuri ,,Litoral 2017', desfășurând activități specifice de verificare și control la unitățile economice turistice de pe raza județului Constanța.

704f556f-324c-4089-aae4-181f6b1f5d8a

Astfel, au fost verificate, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța și I.T.M. Constanța, un număr de 22 societăți comerciale, dintre care 14 unități turistice cu locuri de cazare. Au fost aplicate un număr de 28 sancțiuni contravenționale, în valoare cumulată de 117.500 lei, totodată fiind confiscate diverse mărfuri (carne, pește, fructe și legume, produse textile și încălțăminte, jucării și obiecte de artizanat), în valoare totală de 20.490 lei.

De asemenea, în perioada precizată au fost constatate un număr de 3 infracțiuni de contrabandă cu țigări, fiind demarate cercetările în vederea stabilirii vinovăției făptuitorilor și trimiterii acestora în judecată.

Ca activitate deosebită în cadrul acțiunilor desfășurate putem exemplifica măsurile aplicate de echipe mixte, formate din ofițerii de poliție din cadrul S.I.C.E., reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța și Comisariatul Județean de Protecție a Consumatorului Constanța, care în data de 12.07.2017, au acționat la o unitate de alimentație publică din centrul stațiunii Venus, unde au fost constatate mai multe nereguli.

În acest sens organele de control au procedat la sancționarea contravențională a agentului economic fiind aplicate două amenzi în valoare cumulată de 13.500 lei, totodată procedându-se la confiscarea unei cantități de 67 kg carne depozitată în condiții improprii consumului uman. De asemenea s-a luat și măsura suspendării activității până la remedierea deficiențelor constatate.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau