COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Mehedinți;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Memorial-traditional fusion - în cinstea eroilor de la Mărăşti

Memorial-traditional fusion este concertul care va deschide seria manifestărilor dedicate comemorării, la 99 ani, a marilor bătălii din Primul Război Mondial - Vrancea Eroică - 2016!

Concertul este programat pentru vineri, 5 august 2016, ora 21.00, acesta urmând să aibă loc la Mausoleul Mărăşti. Concertul este gratuit, cei prezenţi având posibilitatea să urmărească spectacolul de pe scaune. Concertul este un eveniment de excepţie fiind conceput de către compozitorul Mihai Toma şi pianistul Ştefan Doniga.

Producţia artistică reprezintă prelucrarea electronică a unor piese de muzică tradiţională românească într-o manieră emoţionantă.

Este pentru prima dată când pe platoul Mausoleului Mărăşti are loc un concert comemorativ de o asemenea amploare, dar şi de o asemenea valoare artistică.

În finalul evenimentului toţi participanţii vor fi invitaţi să aprindă un lampion.

Mihai Toma şi ştefan Doniga sunt parteneri în cadrul proiectului muzical Dacika, cel care îmbină muzica electronică şi cea clasică cu ritmurile tradiţionale româneşti. În premieră, acordurile din cadrul proiectului Dacika se vor auzi în noaptea liniştită din 5 august 2016 pe platoul Mausoleului Mărăşti, în cadrul evenimentului Vrancea Eroică.

Mihai Toma este un compozitor şi producător român, cunoscut pentru melodiile Flutaka - apărută în volumul al XV-lea al faimoasei compilaţii Buddha Bar - şi Ena - apărută în volumul al XVII-al al aceleiaşi compilaţii. Este, de fapt, singurul român cu două apariţii în compilaţiile Buddha Bar.

Muzica lui Mihai Toma combină electronica, ritmurile chillout, up-tempo, tribale şi teme populare inspirate din tradiţiile româneşti, precum şi ale altor culturi de pe mapamond.

Cele două albume ale sale - Soft Touch şi Flutaka - conţin piese ale genurilor pop symphonic, chillout şi world music. Mihai Toma combină cu graţie instrumente din foclorul românesc - fluier, nai, taragot, vioară - cu sunetele specifice stilului new-age şi muzica clasică.

Pasiunea sa pentru muzică şi sunet l-a condus către o largă varietate de domenii conexe muzicii, devenind producător şi compozitor de musicaluri, publicitate radio şi TV, şi, mai ales, de muzică de film: Un film simplu, Website Story, Secretul Mariei, Lacrimi de iubire, Şcoala de detectivi, Aurora.

Spectacolele sale din România, Norvegia, Grecia etc. sunt adevărate feerii de sunet, imagine şi basm.

Ştefan Doniga este un artist cu legături puternice în Vrancea, bunicul său fiind profesor în Soveja. Este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexandr Skriabin, o imprimare preluată şi difuzată în repetate rânduri de către postul muzical de radio german WDR 3.

Ştefan Doniga a imprimat, de asemenea, în premieră mondială, un disc conţinând concertele numerele 2 şi 3 pentru pian şi orchestră de Serghei Bortkiewicz.

În anul 2000, Ştefan Doniga a reprezentat România la Primul Festival Balcanic al Tinerilor Pianişti de la Razgrad, unde a primit Medalia Festivalului.

Ştefan Doniga a concertat alături de orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Bucureşti, Giurgiu, Satu Mare, Bacău, dar şi din Bulgaria şi Cehia. A susţinut recitaluri pe scene din Bucureşti, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Piatra Neamţ, Timişoara, dar şi peste hotare, în Luxemburg, Ungaria, Cehia, Austria, Slovacia, Norvegia, Coreea de Sud. Este singurul pianist care a dedicat un recital eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial, în 2015, pe platoul din faţa Mausoleului Soveja.

Actualmente Ştefan Doniga este coordonatorul orchestrei Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.