Comunicat de presă - CIADO România

•  Comunicate
42 afişări

Guvernul primește un sprijin neașteptat! CIADO România, cea mai titrată organizație, anunță că va susține demersurile Guvernului României privind ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). CIADO și-a exprimat public dar și în organismele UE, încă din anul 2010 dorința de menținere a MCV față de România, considerând că autoritățile române nu fac progrese semnificative pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute.

e0e18300-dfd1-4fb0-944a-6a0c28fd294c

În acest sens, organizația, va demara o serie de consultări cu organizații similare din Germania, Franța, Italia, Belgia și Olanda, prin care va informa asupra evoluțiilor pozitive din România.

Președintele CIADO, Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, consideră că MCV și-a atins obiectivele și prelungirea sine-die nu-și are rostul, mai mult, în actualul context geopolitic este chiar o necesitate firească. România și-a câștigat de drept locul între națiunile europene și orice împovărare suplimentară de condiționalități nu poate fi benefică.

Biroul de presă

Trimite-ne comunicatul tau