Comunicat de presă - PNL

•  Comunicate
60 afişări

Comunicat de presă al deputatului PNL Ovidiu Raețchi: Guvernarea PSD - un dezastru pentru dezvoltare, investiții și infrastructură. Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei și ne duc înapoi la Guvernarea Văcăroiu

e049d625-4ab2-4449-a3be-4b0196ff68d8

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a atras atenția că guvernarea PSD reprezintă un dezastru pentru zonele din economie care pot asigura dezvoltarea României și această abordare încetinește motoarele economiei:

'Guvernarea PSD nu a produs nimic pentru acele elemente care asigură dezvoltarea unei țări. Nu avem investiții în infrastructură. Nu vedem nimic consistent in materie de autostrăzi. Toate proiectele majore sunt amânate în așteptarea unui fantomatic fond de dezvoltare.

Investițiile în modernizarea Armatei, care implicau și renașterea industriei locale, au fost bifate doar teoretic, dar nu devin realitate.

În schimb, datoria externă a României a crescut cu 1,88 miliarde euro în primele cinci luni, un nou nivel maxim din decembrie 2014, deficitul de cont curent este cu 15% mai mare raportat la aceeași perioadă din 2016, investițiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani (au scăzut cu 54% comparativ cu anul trecut), iar companiile străine și-au redus investițiile directe în România cu 13%. Nu există niciun dram de stabilitate fiscală: Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Ionuț Mișa se contrazic de la o zi la alta și bulversează mediul de afaceri'.

'În timp ce orașele din vestul țării, care au fost conduse de primari de dreapta (Timișoara, Sibiu, Arad, Oradea, Alba Iulia, Brașov) și-au schimbat fața, au cunoscut un proces major de modernizare și consolidare pentru zonele centrale și turistice, în orasele care au fost conduse de PSD banii merg spre ajutoare sociale și stadioane inutile.

Cazul Bucureștiului este dramatic. Nu s-a făcut nimic pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Nici măcar la nivel legislativ nu există această dorință. Câteva sute de clădiri se pot prăbuși în București la un cutremur puternic. Gabriela Firea nu a reușit, în mai bine de un an, să ofere nimic concret în materie de străzi, de pasaje, metrou, transport, benzi unice. Nimic măcar o realizare pentru dezvoltarea orașului și a infrastructurii sale.

În schimb, utilizează bugetul pentru festivaluri, concerte și nenumărate forme de ajutor bănesc direct. Se oferă bani pentru stimularea natalității într-un oraș care nu are o problemă cu populația — aceasta se extinde constant în oraș și Ilfov — fără să se rezolve mai întâi, așa cum ar fi firesc când îți dorești o creștere a populației, problemele cu creșele, grădinițele, școlile dotate corespunzător și că traficul a devenit mult prea încărcat. Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei și ne duc înapoi la o guvernare de tip Văcăroiu

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează