COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Rectorul ULBS: Academicianul Marcus Solomon ne-a lăsat moştenire o inestimabilă

Întreaga comunitate academică a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu a devenit mai tristă şi mai săracă odată cu dispariţia academicianului Marcus Solomon.

Matematicianul de excepţie Marcus Solomon ne-a lăsat moştenire o inestimabilă, zeci de studii şi volume ce vor continua să îl menţină viu în amintirea noastră.

A trăit aşa cum a mărturisit, în două universuri, al poeziei şi al războiului. A mizat pe interdisciplinaritatea dintre matematică şi tot ceea ce ne înconjoară. Matematica şi poezia ne apropie de paradoxul existenţei: şi la una şi la alta, infinitul are un rol esenţial. În ambele ieşi din logica vieţii cotidiene şi intri într-o altă lume, a paradoxurilor de tot felul, afirma marele matematician.

Vei rămâne viu în amintirea noastră!

Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!

În numele Universităţii Lucian Blaga din Sibiu
Rector, Prof. Univ. Dr. ing. Ioan Bondrea