La Clejani au pedalat şi în horă au intrat!

* 100 de biciclişti s-au bucurat de traseul Bucşani-Clejani-Bulbucata, iar pe 15 august sunt invitaţi la Potlogi

100 de biciclişti, majoritatea din Bucureşti, au pedalat sâmbătă, 8 iulie, aproape 80 de km, pe traseul Bucşani-Clejani-Bulbucata, la al patrulea eveniment cicloturistic cu plecare din Bolintin Vale organizat în ultimii ani. Participanţii au vizitat obiective istorice şi culturale giurgiuvene din apropierea Bucureştiului, precum Conacul Anghelescu din Bucşani, biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Clejani.

'Cicloturiştii s-au relaxat, s-au bucurat de apropierea de natură, de bunătăţile pregătite de oameni calzi şi primitori din zonă, precum şi de demonstraţiile realizate de meşteşugarii locali. Iată cum muzica, dansul şi gastronomia unesc oameni diferiţi, iar astfel de evenimente pot atrage turişti care apreciază autenticitatea şi pot contribui astfel la dezvoltarea comunităţilor locale', a spus Mircea Crisbăşanu, organizatorul turului din partea Asociaţiei ROI şi a Outhentic Cycling Romania. El a anunţat, totodată, că următorul tur cicloturistic va avea loc pe 15 august la Potlogi.

Iată câteva impresii despre traseu, exprimate de către participanţi:

* 'Deşi traseul pare lung, l-am parcurs cu uşurinţă, pentru că am mers într-un ritm relaxat. Am descoperit tradiţiile locale, iar Clejaniul a fost o surpriză foarte plăcută, cu oameni talentaţi şi creativi. Am avut ocazia de a cunoaşte, printre participanţi, oameni faini, cu care am avut ce discuta. Îmi place să descopăr România pe bicicletă şi aş vrea să revin în această zonă', ne-a spus Alexandra Dumitru (18 ani), una dintre participante. Pentru Alexandra, turul a fost binevenit, mai ales că tocmai a trecut cu bine de examenul de Bacalaureat.

* 'Echipa de la Videle vă mulţumeste pentru tot: organizare, echipa tehnică, asistenţa medicală, logistică, voluntari şi, nu în ultimul rând pentru clipele, locurile şi peisajele de neuitat cu care ne-am hrănit mintea şi sufletul. Vom reveni cu drag', a spus Laurenţia Morometescu, o altă participantă.

* Eliza Baias: 'A fost o zi extrem de reuşită, plină de surprize frumoase şi, mai ales, o zi în care am avut plăcerea să pedalez alături de oameni foarte faini. Mulţumesc frumos tuturor celor care s-au implicat în organizarea traseului. Ne vedem la următorul eveniment.

* 'A fost un traseu interesant pentru mine, atât în ceea ce priveşte grupul cu care am pedalat, cât şi pentru că am avut prilejul să trec prin sate pe care altfel nu cred că le-aş fi vizitat. M-am bucurat să văd interesul localnicilor, care ne salutau, modul cum ne-au primit, masa, dansul, tradiţiile, meşteşugurile locale, care ar trebui puse mai mult în valoare', a adăugat Kevin Vaughan, cicloturist cu experienţă din Tasmania (Australia), sosit într-o scurtă vizită, ca voluntar, în România.

Traseul Bolintin-Bucşani-Clejani-Bulbucata măsoară aproximativ 80 km pe drumuri de asfalt şi pietruite, cu o mică diferenţă de nivel, de 50 m.

Harta traseului este aici: https://www.bikemap.net/en/route/4075667-bolintin-vale-clejani-bulbucata-2017/?created=1.

Evenimentul 'Pedalăm pe urmele istoriei la Bucşani, Clejani şi Bulbucata' este organizat de către Outhentic Cycling Romania şi Asociaţia ROI, cu susţinerea OMV Petrom. Turul este parte a unui proiect de dezvoltare comunitară, finanţat de OMV Petrom, menit să susţină şi să încurajeze dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale prin cicloturism ca posibilitate de valorificare a resurselor locale: monumente istorice şi culturale zone naturale, ospitalitate, tradiţii etc. Peste 30 de voluntari, atât angajaţi OMV Petrom, cât şi localnici, au contribuit la buna desfăşurare a turului şi la succesul evenimentului.

Evenimentul a beneficiat de sprijin deosebit din partea Primăriilor comunelor Bucşani, Clejani şi Bulbucata, precum şi din partea următorilor parteneri: Primăria din oraşul Bolintin Vale, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu, CIVITAS, Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni, Aqua Carpatica, Concept Promo, Ferma Cocoşu' Roşu, Asociaţia Meşteşuguri Argeşene, Magazinul Emmedue Sport Ploieşti, Free Rider, Zebra Bike.

Mircea Crisbăşanu, organizator