Comunicat de presă - ASE

 •  Comunicate
279 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ București, 30 iunie 2017

ac8ecee4-bf6e-4bf3-812e-dea4e5c85834

Academia de Studii Economice din București — oferta educațională pentru concursul de admitere la programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat, iulie 2017

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România, scoate la concurs pentru admiterea la programele universitare de licență, la învățământul cu frecvență, un număr de 2867 de locuri la buget și 3041 de locuri la taxă și 1000 de locuri, la taxă, pentru învățământul la distanță și cu frecvență redusă. ASE oferă 36 de programe universitare de licență care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză și germană (24 — pentru învățământul cu frecvență, 12—

pentru învățământul la distanță).

Înscrierile pentru admiterea la programele universitare de licență la învățământul cu frecvență au loc în perioada 13-15 iulie și 17-18 iulie. Admiterea se desfășoară prin concurs, bazat pe un eseu motivațional, o probă scrisă de competență lingvistică — pentru candidații care optează pentru programe cu predare în limbă străină — și pe media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (60%) și media anilor de studii (40%).

Pentru programele universitare de masterat ASE scoate la concurs 1788 de locuri la buget și 2741 de locuri la taxă, dintre care 175 de locuri la MBA. ASE oferă 76 de programe universitare de masterat de cercetare și profesional (dintre acestea — 18 în limba engleză, 1 in limba franceză și 2 în limba germană) și 3 programe MBA (desfășurate în colaborare cu universități de renume din Canada, Franța și Germania). Înscrierile la programele de masterat (cu excepția programelor MBA) se desfășoară în perioada 24 — 26 iulie. Admiterea se face prin concurs, pe baza rezultatelor de la proba scrisă tip grilă (30%) și a mediei examenului de finalizare a studiilor universitare de licență (70%). Pentru programele cu predare în limbi străine se susține o probă de competență lingvistică tip interviu. Calendarul și modalitatea de admitere pentru programele MBA pot fi consultate pe site-ul www.ase.ro.

ASE scoate la concurs 266 de locuri (dintre care 110 finanțate de la buget) pentru programele universitare de doctorat, repartizate pe 10 domenii: Administrarea afacerilor, Cibernetică și statistică economică, Contabilitate, Economie, Economie și afaceri internaționale, Finanțe, Informatică economică, Management, Marketing, Drept. Înscrierile au loc în perioada 10-12 iulie. Studiile universitare de doctorat pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză, germană la formele de învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă.

Admiterea la doctorat se face prin concurs, care constă într-o probă de competență lingvistică și un examen de specialitate.

Informații complete despre admiterea la ASE, la cele trei cicluri de studii universitare, pot fi consultate pe site-ul oficial www.ase.ro, care reflectă întreg procesul de admitere, cu precizări actualizate permanent despre calendarul admiterii, metodologie, conținutul dosarului de înscriere, pașii candidatului, rezultatele admiterii, ș.a.

ASE pune la dispoziția viitorilor săi studenți 3000 de burse de studiu și sociale, 500 de burse pentru studii în străinătate, peste 5000 de locuri în cămine, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top, 700.000 de volume în bibliotecă, spații moderne de învățământ, alte facilități de învățare.

ASE are o inserție foarte bună a absolvenților săi pe piața muncii. La nivelul promoției 2016, 55% dintre absolvenți au găsit un loc de muncă în domeniul urmat în mai puțin de 3 luni de la absolvire, iar 79% — în primele 6 luni. Rezultatele arată scăderea timpului necesar

pentru găsirea unui loc de muncă în comparație cu promoțiile anterioare.

Biroul de presă al ASE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe