Speakeri de top, inovaţie şi tehnologie la superlativ în timpul celei de-a 4-a ediţii Techsylvania

În perioada 17 - 20 iunie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, a avut loc cea de-a 4-a ediţie Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie şi inovaţie din Europa de Est.

Prezentări şi dialoguri pe cele trei teme definitorii ale evenimentului - programare, produse IT şi finanţare - workshop-uri, sesiuni de pitching şi networking, precum şi un maraton de programare au fost principalele activităţi din cadrul Techsylvania, care au adunat peste 1500 de pasionaţi de tehnologie şi antreprenoriat din ţară şi din străinătate.

Pe scena Techsylvania din acest an au urcat 46 de speakeri, printre aceştia numărându-se fondatori, antreprenori, cercetători şi experţi tehnici de succes, din companii şi organizaţii de renume mondial, precum SAP, MIT, Amazon, Financial Times, Microsoft, 500 Startups, Atomico, Riverbed, ş.a. Unul dintre cei mai apreciaţi speakeri a fost Martin Wezowski, Chief Designer la SAP, care a vorbit despre modalităţile prin care putem construi un viitor în care cu toţii ne dorim să trăim, dar şi profesorul de la MIT, Newton Howard, care a uimit publicul cu o prezentare despre cercetările sale în materie de implanturi cerebrale umane.

Alături de aceştia, unii dintre specialiştii invitaţi au prezentat studii de caz, iar alţii au împărtăşit din experienţele lor antreprenoriale, precum provocările pe care le întâmpină fondatorii în primul an de business, investiţii în ecosistemul de startupuri locale sau leadership-ul feminin în afaceri.

În pauzele dintre prezentările din cadrul conferinţei, invitaţii au putut testa simulatoare VR, maşini autonome, având totodată ocazia de a-şi prezenta ideea de afaceri în timpul unei plimbări cu o maşină smart, Tesla. Un alt moment importat a fost marcat de Banca Transilvania, partenerul principal al Techsylvania 2017, care a prezentat, în premieră, Mondaine-BT, primul ceas inteligent care permite efectuarea de plăţi contactless.

Evenimentul a debutat cu un maraton de programare (hackathon), unde 100 de programatori au avut la dispoziţie 24 de ore şi cele mai noi tehnologii purtabile, chatbots, drone şi ochelari VR, cu scopul de a crea următorul produs de succes. Câştigătorii competiţiei sunt iBlocks, echipă al cărei proiect îşi propune să sprijine oamenii fără abilităţi tehnice să-şi creeze propriul proiect de casă automată. Echipa câştigătoare a fost premiată cu gadgeturi smart şi IoT, acces la programul de pre-accelerare al Young Leaders Club, sesiuni de mentorat din partea acceleratorului de afaceri Risky Business, dar şi multe alte facilităţi care să îi permită transformarea proiectului într-o afacere sustenabilă.

Techsylvania Startup Avalanche, competiţia pentru startup-uri, organizată în parteneriat cu Risky Business a continuat şi în acest an. 17 startup-uri din 7 ţări au ajuns în finală, concurând pentru marele premiu oferit de Techsylvania şi Risky Business, cu sprijinul AROBS Transilvania Software: o excursie în Silicon Valley, unde vor avea oportunitatea de a se întâlni cu investitori, care îi vor ajuta să-şi ducă afacerea la următorul nivel. Câştigătorul competiţiei este startup-ul BrainyAnt, al cărui produs oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija şi de a programa roboţei educaţionali sau recreaţionali online, în timp real.

Organizatorii Techsylvania pregătesc o nouă ediţie a evenimentului în vara anului 2018.

Partenerii Techsylvania 2017: Banca Transilvania, Telenav, Yopeso, Bosch, Accenture, Pitech+Plus & RodeApps, NTT Data, Halcyon Mobile, Macadamian, Continental, Crossover, Novis Plaza, Emerson, Betfair Romania Development (part of Paddy Power Betfair Group), TP-Link, Yardi, SDL, Bitdefender, EIT Digital, Microsoft, Laurentiu, Laurentiu and Associates, Pentalog, Always Stay Creative, Modus Create, Transferwise, Vodafone, AROBS Transilvania.

Despre Techsylvania
Techsylvania este un eveniment anual, destinat tuturor pasionaţilor din lumea IT, tehnologiei şi a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruş şi Vlad Ciurca. Scopul acestui eveniment este de a fi un liant între comunităţile locale şi cele mai noi tehnologii şi tendinţe, dar şi de a crea oportunităţi de networking cu cei mai influenţi oameni din industria IT din lume.

Numărul participanţilor la eveniment se măreşte în fiecare an, la ultima ediţie fiind prezenţi peste 1,500 de participanţi, dovedind astfel că este unul dintre cele mai relevante evenimente de tehnologie din România şi din Europa de Est. De-a lungul celor patru ediţii au păşit pe scenă peste 150 speakeri de top, internaţionali şi locali, fondatori şi investitori.