Comunicat de presă - Senator PSD Bacău, Miron Smarandache

 •  Comunicate
171 afişări

Senatorul PSD Bacău Miron Smarandache: 'Voucherele de vacanță se vor acorda de la 1 iulie'

58819b88-eac4-4a8c-821c-88ab0970958c

Senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache, a primit răspuns din partea conducerii Ministerului Turismului, la interpelarea parlamentară legată de situația unităților hoteliere închise și de starea actuală a turismului românesc.

'Turismul românesc este în creștere în ceea ce privește numărul de înnoptări din unitățile de profil la nivel național, însă există foarte multe astfel de locații abandonate. Peste tot în țară există ruine ale unor foste hoteluri sau pensiuni, pur și simplu abandonate după ce au fost folosite, sau clădiri cu această destinație rămase nefinalizate în diferite stadii de construire. Acest peisaj contrastează în mod neplăcut cu construirea de noi unități turistice, iar turiștii sunt deranjați de respectiva stare de fapt', a subliniat parlamentarul social democrat în documentul oficial înaintat MT.

'Ministerul Turismului are atribuții de autorizare, monitorizare și control pe care și le exercită, prin direcția de specialitate, asupra unităților de cazare care sunt înregistrate legal în baza normativelor în vigoare, dar nu are nici un drept de imixtiune în procesul de luare a deciziilor niciunei instituții publice, autorități locale sau centrale și a agenților economici care dețin în proprietate astfel de unități privind modul de gestionare a acestora. Conform legislației în vigoare, autoritățile locale pe teritoriul cărora se află clădiri în stare avansată de degradare pot decide aplicarea unor impozite și taxe locale diferențiate, cu o valoare mai mare decât cele obișnuite, astfel încât să constrângă proprietarii acestora să ia măsurile pe care le consideră potrivite pentru a nu mai afecta imaginea generală a localității. Sau, din contra, pot sprijini proprietarii, cu eliminarea taxelor și impozitelor pe clădiri în condițiile în care se obligă să le recondiționeze în vederea reincluderii lor în circuitul turistic', a subliniat ministrul demisionar al Turismului, în răspunsul remis senatorului Miron Smarandache.

'O măsură gândită în sprijinul proprietarilor de unități de cazare, inclusiv să-i stimuleze pe cei care au decis menținerea acestora în conservare să reintre în circuitul turistic, este programul de acordare a tichetelor de vacanță pentru angajații din sistemul bugetar, în valoare de 1450 de lei, începând cu data de 1 iulie 2017. Această măsură va fi un ajutor real și pentru proprietarii de hoteluri, pensiuni, agro-pensiuni etc., dat fiind faptul că din acest an vor fi peste un milion de români care își vor permite să meargă în concediu în țara noastră. Banii din acest program vor intra în industria ospitalității din România pe parcursul unui an întreg. Această măsură îi va stimula pe proprietari să își mențină deschise unitățile de cazare o perioadă mai mare de timp', a arătat conducerea Ministerului Turismului.

'O altă măsură adoptată de actuala guvernare, care încurajează industria turismului, este cea privind scutirea de la plata impozitului pe venit a persoanele fizice angajate în baza unui contract individual de muncă, încheiat pe o perioadă de 12 luni cu firmele care aplică impozitul specific și care desfășoară activități sezoniere. Măsura este inclusă în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2016, și vizează salariații firmelor prevăzute în Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, în vigoare de la 1 ianuarie 2017. De altfel, în partea introductivă a OUG nr. 3/2017, promovarea măsurii prezentate este motivată prin necesitatea stabilității raporturilor contractuale de muncă, fidelizarea salariaților sezonieri și crearea de noi locuri de muncă, cu un impact social semnificativ. În plus, prin adoptarea noilor prevederi, Executivul urmărește să dea eficiență obiectivelor urmărite prin legea privind impozitul specific, asigurând premisele unor servicii de calitate, prin implicarea unor persoane specializate', se mai precizează în documentul trimis senatorului Miron Smarandache.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron Smarandache, 19 iunie 2017

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe