Întrevederea d-lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, cu E.S. dl Todor Ivanov Churov, ambasadorul Republicii Bulgaria

Preşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, joi, 2 noiembrie a.c., pe E.S. dl Todor Ivanov Churov, ambasadorul Republicii Bulgaria în România, în cadrul vizitei de prezentare. Discuţiile au vizat obiectivele comune asumate de România şi Bulgaria, în calitate de parteneri în cadrul Uniunii Europene şi de aliaţi strategici, fiind evidenţiat interesul reciproc pentru intensificarea dialogului politic în plan parlamentar dintre cele două ţări.

Preşedintele Senatului a subliniat faptul că parteneriatul în cadrul Uniunii Europene conferă oportunităţi deosebite pentru dezvoltarea de proiecte comune, mai ales în cadrul strategiei UE pentru Regiunea Dunării, prin atragerea de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii reprezentând un domeniu prioritar. Partea română a salutat recenta întâlnire a prim-miniştrilor celor două ţări dl Mihai Tudose şi dl Boiko Borisov, la Varna, în cadrul unei şedinţe comune.

În ceea ce priveşte cooperarea interparlamentară, dl Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat interesul de a conlucra îndeaproape în domeniul gestionării afacerilor europene şi de beneficia din experienţa Parlamentului Bulgariei pe perioada în care va organiza dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei Consiliului UE (semestrul I 2018), precum şi dorinţa de a dezvolta, în calitate de membri ai NATO, poziţii convergente în domeniul apărării şi securităţii regionale, cu ocazia organizării Summit-ului parlamentar al Formatului Bucureşti (B9), în prima parte a anului viitor.