COD GALBEN: 14-12-2017 ora 11 Intre 11:00 si 13:00 se va semnala Ceață, care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Botoșani, Județul Neamț, Județul Suceava;

CURS BNR

4.6327Down
3.9431Up
GBP
5.2626Up
CHF
3.9757Up
MDL
0.2277Up
BGN
2.3687Down
Sursa: Banca Naţională a României

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului Titus Corlăţean a primit vineri, 29 ianuarie a.c., în vizită de curtoazie pe Şeful secţiei de chirurgie cardiacă a spitalului Brugmann precum şi a spitalului universitar pentru copii Reine Fabiola din Bruxelles, Dr. Pierre Wauthy şi pe Dr. Alexandru Mihai Cornea, medic primar, chirurgie cardio-vasculară, UMF Carol Davila Bucureşti.Cei doi medici sunt coordonatorii unui proiect ce se derulează din anul 2008, finanţat de Academia Română şi respectiv Academia Valonă din Bruxelles, care vizează colaborarea în domeniul tratamentului chirurgical al malformaţiilor cardiace (bolilor congenitale ale inimii) la nou-născuţi şi sugari.În cadrul discuţiilor, oaspeţii au solicitat Preşedintelui Comisiei pentru politică externă Titus Corlăţean acordarea unui sprijin pe lângă Ministerul Sănătăţii / Guvernul României pentru continuarea şi dezvoltarea acestui program precum şi pentru înfiinţarea unui serviciu de chirurgie cardiacă pentru copii la Bucureşti.La acest moment există un singur centru de acest tip la Târgu Mureş.Titus Corlăţean a confirmat că se va implica pe relaţia cu Guvernul şi Ministerul Sănătăţii pentru ca instituţiile guvernamentale competente să acorde sprijin acestui proiect generos pentru nou-născuţii români.
Biroul de presă al Senatului
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie