Comunicat de presă - PNL

 •  Comunicate
120 afişări

CONSILIERII LOCALI AI PNL DIN SECTORUL 4 PROPUN TRANSPARENTIZAREA TOTALĂ A ADMINISTRAȚIEI DE SECTOR

376ffcc1-9021-4f5d-8e6d-f94bcdd23140

Consilierii locali ai Partidului Național Liberal Sector 4 au inițiat și depus la cabinetul secretarului Primăriei Sectorului 4 un proiect de hotărâre al Consiliului Local privind necesitatea îmbunătățirii transparenței decizionale și asigurării accesului cetățenilor la informațiile de interes public difuzate din oficiu.

Proiectul de hotărâre își propune să surmonteze handicapul de încredere manifestat, pe bună dreptate, de cetățeni la adresa autorităților locale ale Sectorului 4. Considerăm că această neîncredere reprezintă o vulnerabilitate la însăși existența statului de drept, iar singura soluție este creșterea gradului de transparentizare.

Concret, proiectul liberal propune publicarea din oficiu pe pagină de internet a Primăriei Sectorului 4 și a instituțiilor aflate în subordinea sa a următoarelor categorii de informații:

? toate anunțurile de achiziții publice, inclusiv caietul de sarcini și documentația aferentă;

? toate referatele de atribuire a achizițiilor publice;

? toate contractele de achiziții publice, inclusiv anexele și actele adiționale survenite ulterior. Prevederile se vor aplica și contractelor aflate în derulare, cu obligativitatea publicării în termen de maxim 45 de zile de la adoptarea proiectului de hotărâre;

? toate anunțurile pentru concursurile de ocupare a funcțiilor din aparatul administrativ și rezultatele acestora;

? toate certificatele de urbanism și autorizațiile de construire;

? toate anunțurile de intenție privind elaborarea documentațiilor de urbanism PUD, însoțite de planul de încadrare și reglementări;

? proiectul de buget, bugetul aprobat, rectificările bugetare, execuțiile bugetare și lista investițiilor cu finanțare parțială sau integrală de la bugetul local;

Aceste categorii de informații vor fi publicate după cum urmează:

? anunțurile de achiziții publice și referatele de atribuire vor fi publicate în ziua emiterii acestora;

? contractele de achiziții publice, anexele și actele adiționale se vor publica în maxim 10 zile lucrătoare de la data semnării;

? informațiile financiare privind bugetul local se vor publica în maxim 5 zile lucrătoare de la data aprobării;

? anunțurile privind ocuparea funcțiilor din aparatul administrativ, precum și rezultatele acestora se vor publica în ziua emiterii;

? certificatele de urbanism și autorizațiile de construire se vor publica în maxim 10 zile de la data emiterii;

? documentațiile de urbanism de tipul Planului Urbanistic de Detaliu se vor publica în ziua în care au fost emise;

? Prin noul flux de gestionare a documentațiilor de urbanism și de comunicare, cetățenii vor putea urmări online, în orice moment, stadiul de soluționare al solicitărilor.

Facem un apel pe această cale către toate formațiunile politice reprezentate în Consiliul Local Sector 4 și către primarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluță, să susțină proiectul de hotărâre întrucât transparentizarea actului administrativ și accesibilizarea informațiilor de interes public vor conduce la dezvoltarea relației de încredere între cetățean și administrația locală.

În egală măsură, resursele autorităților locale vor fi degrevate, multe din actualele solicitări ale cetățenilor urmând a se regăsi în informațiile publicate din oficiu.

Președinte PNL Sector 4

Răzvan Sava

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe