Comunicat de presă - Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul - Junii Sibiu

 •  Comunicate
52 afişări

'Junii Sibiului' și 'Ceata Junilor', la Festivalul 'Morning Star' din Bulgaria

5ffd6075-4901-45a3-8f8e-9b92d7180b50

*Dansatorii sibieni revin pe scena celui mai important festival-concurs internațional din Bulgaria, acolo unde anul trecut au obținut Marele Premiu al festivalului și trei medalii de aur.*

În perioada 19 — 24 iunie 2017, Ansamblul 'Ceata Junilor' și un grup de dansatori de la Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiului' reprezintă România la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor 'Morning Star', desfășurată la Albena în Bulgaria.

Sibienii sunt invitați speciali în festival, în calitate de câștigători ai ediției precedente și astfel vor evolua în Gala de excelență în data de 21 iunie a.c. De asemenea, ei intră și în competiția din acest an, evoluând în secțiunile de concurs Obicei tradițional, Formație și Grup de 4-8 persoane, în data de 20 iunie a.c. În seara zilei de 22 iunie vor fi cunoscuți laureații acestei ediții a festivalului.

'Pentru prezența noastră în acest festival-concurs, am pregătit un program special, ilustrativ pentru bogăția culturii tradiționale române: un colaj de dansuri de pe Valea Târnavelor, obiceiuri de nuntă specifice zonei Sălajului și obiceiul albitul pânzelor, de pe Valea Hârtibaciului' — Silvia Macrea, manager CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu.

Anul trecut, dansatorii sibieni s-au remarcat la toate secțiunile de concurs la care au participat, obținând Marele Premiu al Festivalului 'Morning Star', Premiul I și medalia de aur la secțiunea duo dans; Premiul I și medalia de aur la secțiunea grup 4 perechi; Premiul I și medalia de aur la secțiunea obicei tradițional. Fiind un festival al artelor, 'Morning Star' include secțiuni dedicate dansurilor tradiționale, baletului, dansurilor moderne, dansurilor sportive, teatrului, artelor plastice, dansurilor moderne, circului, interpretării vocale și instrumentale etc.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe