COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Festival - Concurs Naţional al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ
Ediţia a XIV-a 2010

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul - Junii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, împreună cu Cercul Militar Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu organizează, în perioada 7 -9 aprilie 2010, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului - Concurs Naţional al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară VARĂ, VARĂ, PRIMĂVARĂ.
Manifestarea îşi propune valorificarea tezaurului folcloric din România, introducerea în circuitul naţional de noi interpreţi talentaţi, afirmarea şi promovarea valorilor autentice. Tinerii interpreţi de muzică populară din judeţul Sibiu sau din alte judeţe se pot înscrie în competiţie până în data de 1 aprilie 2010. Înscrieri şi informaţii suplimentare la: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul - Junii, str. Şcoala de Înot nr. 18, tel/ fax 0269.210.945.
Condiţii de participare: concurenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 ani, să fie reprezentanţi autentici ai zonelor etnofolclorice de provenienţă, să prezintă în competiţie un cântec doinit fără acompaniament şi un cântec cu acompaniament; să evolueze în costume populare autentice.
Preselecţia va avea loc în 7 aprilie, orele 16, la Cercul Militar din Sibiu, iar juriul va decide finaliştii competiţiei. Aceştia vor evolua în cadrul festivalului - concurs, organizat în 8 aprilie, ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Câştigătorii festivalului vor fi premiaţi în cadrul Galei din 9 aprilie (ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor). Se vor acorda următoarele distincţii: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III, două Menţiuni, Premiul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul - Junii Sibiu, Premiul Cercului Militar Sibiu.