Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Domnul Ionuţ Mişa minte: legea nu permite angajatorilor să scadă salarii după bunul plac

Ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa a declarat joi, în cadrul unei emisiuni televizate, că în urma 'revoluţiei fiscale' a Guvernului că niciun salariu nu va scădea. Totodată, acesta a adăugat că 'dacă un angajator privat doreşte să reducă salariul unui angajat, poate să o facă şi astăzi' (min 17:41).

PACT consideră că declaraţia domnului Ionuţ Mişa reprezintă o minciună, întrucât scăderea salariilor angajaţilor după bunul plac al angajatorilor nu este permisă de lege.

'Tot aud că debitează iluştrii noştri 'lideri' ideea că 'angajatorii oricum pot scădea salariile angajaţilor'. Asta e o minciună şi o prostie periculoasă şi iresponsabilă. Codul Muncii spune clar că nu se poate diminua salariul angajatului decât cu acordul angajatului. Singurele excepţii sunt legate de abateri disciplinare grave sau restructurarea activităţii economice (doar temporar, prin reducerea programului de lucru). Eu sunt un om de dreapta, dar mi se pare culmea ironiei că oameni care pretind a fi social-democraţi induc ideea că angajaţii nu trebuie să ridice pretenţii, pentru că oricum li se poate tăia din salariu după bunul plac al patronului. Nimic mai fals. Guvernanţi, citiţi legea, dacă ştiţi să citiţi. şi încetaţi dezinformările astea de doi lei... aia doi lei pe care, chipurile, îi vom lua în plus la salariu după marea voastră revoluţie fiscală', a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PACT.

Potrivit art. 41 alin. (3) lit. e) din Codul muncii, angajatorul poate să diminueze salariul angajatului doar cu acordul acestuia, fiind necesară încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă.

Singurele excepţii prevăzute de lege sunt următoarele:

* potrivit art. 52 alin. (3) din Codul Muncii, în cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depăşesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la cinci zile la patru zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unităţii sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz;

* potrivit art. 248 alin. (1) din Codul muncii, printre sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară se numără şi:
- reducerea salariului de bază pe o durată de una-trei luni cu 5-10%;
- reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de una-trei luni cu 5-10%.

***

PACT este o platformă civică şi politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetăţenilor din ţară şi din diaspora în deciziile comunităţilor lor şi promovează libertatea economică, dezvoltarea regională şi consolidarea democraţiei româneşti în NATO şi UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată şi demnă, formată din comunităţi cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectaţi la noua economie, implicaţi în societate.

Într-o democraţie adevărată, cetăţeanul este principalul actor civic şi politic. Misiunea PACT este de a reda România cetăţenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România şi să depăşim media Uniunii Europene pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generaţie - aceasta. Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acţiune, Comunitate, Transparenţă. Într-un cuvânt: PACT.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.