Comunicat de presă - Avocatul Poporului

•  Comunicate
912 afişări

Reglementări din Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri, în discuția Avocatului Poporului și a reprezentanților sindicatelor din administrația publică

f51b4ef7-1036-4cd2-940a-e26bf27e68c0

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, împreună cu doamna Ecaterina Mirea, șef serviciu și doamna Enache Mihaela, consilier, s-au întâlnit în data de 15 iunie 2017, cu reprezentanții mai multor sindicate din administrația publică, și anume, domnul Pompiliu Buzduga, vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, domnul Lincu Vasile, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, domnul Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Bordeanu Răzvan, vicepreședintele Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor 'SED LEX', domnul Octavian Chelemen, președintele Uniunii 'Forța Legii', domnul Andy Nagy, președintele Sindicatului Național 'Sport și Tineret', domnul Ungureanu Florian Stelian, vicepreședintele Sindicatului Primus.

În cadrul reuniunii, cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de o serie de reglementări din Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în ceea ce privește funcționarii angajați în instituțiile publice din administrația publică locală și au solicitat Avocatului Poporului ridicarea unei excepții de neconstituționalitate în acest sens. În opinia acestora, respectiva lege este neconstituțională, deoarece nu este predictibilă și se încalcă principiul constituțional al egalității în drepturi.

Reprezentanții sindicatelor au adăugat faptul că vor depune și memorii la sediul instituției.

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a declarat că reprezentanții instituției vor analiza memoriile în conformitate cu Constituția și legislația în vigoare.

15 iunie 2017

Trimite-ne comunicatul tau