COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În trimestrul al patrulea al anului 2009, au fost acordate 3.555 audienţe, din care 642, la sediul central şi 2.913, la birourile teritoriale.
De asemenea, au fost soluţionate potrivit competenţei legale, 1.856 petiţii. Din acestea, 686 petiţii au fost soluţionate de către birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului din Alba-Iulia, Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Suceava, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Târgu-Mureş şi Timişoara, restul de 11 fiind soluţionate la sediul central.
Au fost efectuate 11 anchete privind: dreptul la muncă şi protecţia socială a muncii, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă; dreptul de petiţionare, la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti; dreptul de proprietate privată şi dreptul de petiţionare, la Primăria Municipiului Bucureşti şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor; dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică şi nivelul de trai, la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti; egalitatea în drepturi, tratatele internaţionale privind drepturile omului şi accesul liber la justiţie, la Direcţia Relaţii Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe; dreptul de petiţionare şi ocrotirea sănătăţii, la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti; dreptul de proprietate privată şi dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică, la Primăria Municipiului Bucureşti şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea, Proprietăţilor; dreptul de proprietate, la Primăria comunei Poseşti, judeţul Prahova.
A fost emisă 1 recomandare adresată Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti referitoare la respectarea nivelului de trai şi a dreptului persoanei vătămate de o autoritate publică.
Au fost formulate, la solicitarea Curţii Constituţionale, 109 puncte de vedere privind excepţiile de neconstituţionalitate.
A fost ridicată direct de Avocatul Poporului o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la dispoziţiile art I pct. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 42/2009 pentru modificarea Codului de procedură civilă, publicată Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 324 din 15 mai 2009.
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.