COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 07:20 si 09:00 se va semnala ceaţă care reduce vizibilitatea local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt; COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 07:00 si 10:00 se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolar sub 50 m in Județul Caraș-Severin; COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 06:40 si 09:00 se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Galați; COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 05:10 si 09:00 se va semnala Precipitaţii predominant sub formă de ploaie care izolat vor favoriza depunerea de polei. in Județul Covasna, Județul Braşov; COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 05:10 si 09:00 se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Vrancea; COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Iași, Județul Vaslui; COD GALBEN: 15-12-2017 Intre 03:00 si 09:00 se va semnala Precipitaţii predominant sub formă de ploaie care izolat vor favoriza depunerea de polei. in Județul Harghita;

CURS BNR

4.6332Up
3.9185Down
GBP
5.2671Up
CHF
3.9642Down
MDL
0.2288Up
BGN
2.3690Up
Sursa: Banca Naţională a României

Rădăuţi, 17 iunie 2017 - O iniţiativă distinctă în România şi în Bucovina are loc la Rădăuţi sâmbătă, 17 iunie începând cu orele 10:00: angajaţii diferitelor firme din comunitate şi din zonă sunt invitaţi şi aleargă cu scop caritabil în cadrul unei ştafete de 27 km împărţită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începe în dreptul unei firme iar angajati ori manageri ai acestora sunt bineveniţi să alerge unul sau mai multe segmente. Lor li se adaugă însă elevi şi alte categorii de voluntari alergători.

Iniţiativa este numită "Companii pentru Comunitate" iar pe 17 iunie are loc ediţia I-a. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice si înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build&Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuinţă. Indirect însă rezultă dezvoltarea responsabilităţii civice şi promovarea sănătăţii prin alergare.

Gazda ştafetei este Asociaţia Habitat pentru Umanitate Rădăuţi ce va aniversa 15 ani de existenţă în septembrie construind 15 case în folosul familiilor în nevoie de locuinţă. Totodată asociaţia este cea care gestionează fondurile atrase la ştafetă de voluntarii alergători ca şi proiectul din septembrie, Bucovina Build&Travel. Alături de gazdă se află ca partener Bunul Samaritean Beiuş, o asociaţie ce are 4 ani de experienţă în organizarea unor astfel de alergări cu scop caritabil si 23 de ani de activitate.

"Avem emoţii mari cu prima ediţie dar mă bucur că avem deja zeci de participanţi înscrişi la ştafetă. Companiile se alătură treptat dar şi elevii vin puternic alături. Comunitatea locală se implică frumos şi apreciez toţi cei care au susţinut iniţiativa de la primărie, poliţie, drumuri judeţene sau naţionale. Este un pas important pentru evenimentul care va urma în dorinţa noastră de a ajuta pe cei în nevoie ca şi familia Niculescu spune Georgiana Lazăr, director executiv la Habitat Rădăuţi.

Un entuziast rădăuţean, Bogdan Horodincă, aleargă alături de soţia Mihaela şi cei 2 copii. Bogdan este antreprenor şi administrator al SC Logicom SRL din localitate. Dar şi veteran al clubului Runnăuţi. El este înscris si pe platforma online de atragere de fonduri si cel mai de succes în mobilizarea de donaţii. Alerg şi aleg să fiu un dar în vieţile oamenilor spune simplu Bogdan, un voluntar de puţine cuvinte şi multă acţiune.

Colaborarea este esenţială în a pregăti ştafeta. Asociaţia Bafi din Rădăuţi este un sprijinitor important iar Bunul Samaritean aduce expertiză. Sunt fericită că putem contribui cu experienţa noastră la această ştafetă aşa cum noi înşine am fost învăţaţi la rându-ne. Vom fi alături bucovinenilor şi în viitor iar în septembrie vom fi alături şi la construcţia celor 15 case. spune Nikolina Ciorna, vicepreşedinte la Bunul Samaritean.

Din partea Asociaţiei Habitat Rădăuţi, o asociaţie independentă bazată în comunitate, la ştafetă aleargă preşedintele asociaţiei, Adrian Ciornă. Orice copil, orice familie lipsită de condiţii decente merită un ajutor financiar, un sac de ciment, o zi de clacă din partea noastră. Ori efortul de a alerga voluntar spre a strânge un pic de ajutor pentru o locuinţă decentă. Haideti alături de noi ! spune Adrian.

Persoanele interesate pot contribui donând online pe platforma http://habitatradauti.galantom.ro/ pe pagina unuia din alergătorii înscrişi ca atrăgători de fonduri ori în contul IBAN RO22 BTRL RONC RT0V 2711 8201, deschis la Banca Transilvania Sucursala Rădăuţi - aceste pagini vor fi disponibile pentru donaţii pe toată perioada anului. Alergătorii din firme vin de la Killer, Marelvi, Holzindustrie Schwieghofer, Olint, Serjexim, Harmonie Hostel, Logicom. Angajaţi din companii ori nu, toţi aceşti entuziaşti sunt angajaţi în alergare, sunt angajaţi în a face o diferenţă în viaţa semenului în nevoie şi acest lucru îi onorează si pentru aceasta le mulţumim. Credem că sunt nişte angajaţi model şi la locurile lor de muncă.
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie