Comunicat de presă - Asociația Habitat pentru Umanitate Rădăuți

 •  Comunicate
187 afişări

Rădăuți, 17 iunie 2017 - O inițiativă distinctă în România și în Bucovina are loc la Rădăuți sâmbătă, 17 iunie începând cu orele 10:00: angajații diferitelor firme din comunitate și din zonă sunt invitați și aleargă cu scop caritabil în cadrul unei ștafete de 27 km împărțită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începe în dreptul unei firme iar angajati ori manageri ai acestora sunt bineveniți să alerge unul sau mai multe segmente. Lor li se adaugă însă elevi și alte categorii de voluntari alergători.

27b2a478-16b2-4508-8bb8-7bff30f8844b

Inițiativa este numită 'Companii pentru Comunitate' iar pe 17 iunie are loc ediția I-a. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice si înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build&Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință. Indirect însă rezultă dezvoltarea responsabilității civice și promovarea sănătății prin alergare.

Gazda ștafetei este Asociația Habitat pentru Umanitate Rădăuți ce va aniversa 15 ani de existență în septembrie construind 15 case în folosul familiilor în nevoie de locuință. Totodată asociația este cea care gestionează fondurile atrase la ștafetă de voluntarii alergători ca și proiectul din septembrie, Bucovina Build&Travel. Alături de gazdă se află ca partener Bunul Samaritean Beiuș, o asociație ce are 4 ani de experiență în organizarea unor astfel de alergări cu scop caritabil si 23 de ani de activitate.

'Avem emoții mari cu prima ediție dar mă bucur că avem deja zeci de participanți înscriși la ștafetă. Companiile se alătură treptat dar și elevii vin puternic alături. Comunitatea locală se implică frumos și apreciez toți cei care au susținut inițiativa de la primărie, poliție, drumuri județene sau naționale. Este un pas important pentru evenimentul care va urma în dorința noastră de a ajuta pe cei în nevoie ca și familia Niculescu' spune Georgiana Lazăr, director executiv la Habitat Rădăuți.

Un entuziast rădăuțean, Bogdan Horodincă, aleargă alături de soția Mihaela și cei 2 copii. Bogdan este antreprenor și administrator al SC Logicom SRL din localitate. Dar și veteran al clubului Runnăuți. El este înscris si pe platforma online de atragere de fonduri si cel mai de succes în mobilizarea de donații. 'Alerg și aleg să fiu un dar în viețile oamenilor' spune simplu Bogdan, un voluntar de puține cuvinte și multă acțiune.

Colaborarea este esențială în a pregăti ștafeta. Asociația Bafi din Rădăuți este un sprijinitor important iar Bunul Samaritean aduce expertiză. 'Sunt fericită că putem contribui cu experiența noastră la această ștafetă așa cum noi înșine am fost învățați la rându-ne. Vom fi alături bucovinenilor și în viitor iar în septembrie vom fi alături și la construcția celor 15 case.' spune Nikolina Ciorna, vicepreședinte la Bunul Samaritean.

Din partea Asociației Habitat Rădăuți, o asociație independentă bazată în comunitate, la ștafetă aleargă președintele asociației, Adrian Ciornă. 'Orice copil, orice familie lipsită de condiții decente merită un ajutor financiar, un sac de ciment, o zi de clacă din partea noastră. Ori efortul de a alerga voluntar spre a strânge un pic de ajutor pentru o locuință decentă. Haideti alături de noi !' spune Adrian.

Persoanele interesate pot contribui donând online pe platforma http://habitatradauti.galantom.ro/ pe pagina unuia din alergătorii înscriși ca atrăgători de fonduri ori în contul IBAN RO22 BTRL RONC RT0V 2711 8201, deschis la Banca Transilvania Sucursala Rădăuți — aceste pagini vor fi disponibile pentru donații pe toată perioada anului. Alergătorii din firme vin de la Killer, Marelvi, Holzindustrie Schwieghofer, Olint, Serjexim, Harmonie Hostel, Logicom. Angajați din companii ori nu, toți acești entuziaști sunt angajați în alergare, sunt angajați în a face o diferență în viața semenului în nevoie și acest lucru îi onorează si pentru aceasta le mulțumim. Credem că sunt niște angajați model și la locurile lor de muncă.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe