Comunicat de presă - Asociația Culturală G53

 •  Comunicate
2012 afişări

Cu 500.000 de SMS-uri se poate ridica G53 - PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ

35c6fda9-79e7-4bba-b55a-2fd77db66775

Contribuie cu 2 EURO la 8833

Asociația Culturală ,,Grivița 53' a activat numărul scurt 8833 unde toți cei care își doresc să susțină demersul G53 — PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ pot contribui cu 2 euro. După 7 decenii, G53 este primul teatru independent, din inițiativă privată care se construiește în România.

Textul SMS-urilor va apărea în cartea teatrului Grivița 53, care va fi lansată odată cu primul spectacol jucat la G53. Fondatorii Asociației consideră că este un semn de recunoștință pentru toți cei care au ales să susțină acest proiect.

,,Am înființat Asociația Culturală Grivița 53 nu doar pentru a construi un teatru. Ne dorim să construim o comunitate, un spirit al responsabilității față de cultură, un spațiu artistic nou în care să dezvoltăm un repertoriu cultural pe care Bucureștiul nu îl are.

Am avut banii de teren din vânzarea casei bunicii mele. Pentru construcție cer sprijinul tuturor iubitorilor de cultură. Avem nevoie de 500.000 de SMS-uri, 500.000 de iubitori de teatru care să contribuie cu 2 EUR la numărul 8833', a menționat Chris Simion-Mercurian, membru fondator al Asociației Culturale ,,Grivița 53'.

Bugetul necesar pentru finalizarea proiectului este de 1.000.000 EUR. Perioda realizării proiectului este de 3 ani. Primul an este dedicat strângerii sumei necesare pentru ca în următorii doi ani teatrul să poată fi construit.

Cei care doresc să susțină proiectul cu mai mult de un SMS care valorează 2 EUR, au posibilitatea de a achiziționa cărămizi, scaune, trepte, ferestre de pe site-ul www.grivita53.ro. Numele lor va fi inscripționat pe peretele din foaierul viitorului teatru.

,,În ianuarie 2018 ne-am propus să deschidem șantierul Grivița 53, în speranța că în 2020 vom lansa primul spectacol. Ne bazăm pe iubitorii de cultură din România. La ei ne-am gândit când am ales să lansăm o carte cu mesajele lor de susținere și să creăm un perete de mulțumire în care să menționăm numele lor. Fiecare SMS trimis, fiecare cărămidă achiziționată înseamnă un pas înainte în dezvoltarea teatrului independent din România', a adăugat Chris Simion-Mercurian.

Asociația Culturală Grivița 53 a fost înființată cu scopul de a strânge fonduri pentru demersul Grivița 53 — Primul teatru construit împreună. Membrii fondatori ai asociației sunt: Chris Simion-Mercurian, Marian Râlea, George Ivașcu, Anghel Damian și Tiberiu Mercurian. Lor li s-au alăturat în calitate de co-fondatori și ambasadori G53 numeroase personalități din breaslă, printre care îi amintim pe Oana Pellea, Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Vlad Logigan, Marius Manole, Adrian Titieni, Lia Bugnar și mulți alții, dar și personalități din alte domenii precum Pascal Bruckner, Alexandru Tomescu, Mihai Covaliu, Alex Găvan, Valeria Răcilă și nu numai.

Contact:

Chris Simion — Mercurian

www.grivita53.ro

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe