COD GALBEN: 27-10-2020 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 27-10-2020 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj;

100 de asociaţii îşi dau mâna pentru Centenar

100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi Diaspora vor constitui Alianţa pentru Centenar, un plan de acţiuni concrete pentru anul 2018. Evenimentul va avea loc duminică, ora 10:00, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, Sala 'C. A. Rosetti', în marja Conferinţei 'Centenarul Unirii şi Basarabia'.

'Se discută din ce în ce mai mult despre Centenarul Marii Uniri, dar de făcut, nu se face nimic coerent. Anul 2018 este an decisiv pentru destinul reunit al României şi în acest sens ne conjugăm eforturile. Centenarul de la 1918 nu este complet fără Basarabia, prima provincie care s-a unit cu ţara, aşadar, nu avem ce sărbători până nu creăm toate premizele pentru a stabili clar că următorul proiect de ţară al României este unirea cu Basarabia', sunt de părere organizatorii.

Organizaţiile reunite în ALIANŢA PENTRU CENTENAR îşi promit sprijin reciproc pentru realizarea proiectelor unioniste proprii sau a celor culturale ori sociale cu impact identitar. Din rândul organizaţiilor fac parte sindicate (printre care şi cel de la metrou, şi de la CFR), asociaţii, fundaţii, federaţii de ONG-uri, comunităţi locale, grupuri informale din România, Republica Moldova şi Diaspora. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va fi una dintre cele o sută de organizaţii partenere.

La eveniment vor participa şi academicieni, istorici, europarlamentari şi parlamentari de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi primari care vor semna acorduri de înfrăţire.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012
17 august 2017