COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 08:45 si 12:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Maramureș; COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 08:30 si 11:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Dolj, Județul Mehedinți;

ReMarking Romania - cel mai mare proiect de remarcare trasee montane din România -

Asociaţia ArtTour România (www.arttour.ro) organizează în acest weekend cea mai amplă activitate de remarcare a traseelor montane din ţară.

Proiectul ReMarking Romania are ca scop principal remarcarea traseelor montane din România.

Prima ediţie a proiectului se va desfăşura în perioada 26-28.05.2017 la Dâmbovicioara, în judeţul Argeş, unde vor fi reabilitate 8 trasee montane din masivul Piatra Craiului, în arealul Ciocanu - Dâmbovicioara - Podu Dâmboviţei.

Acest eveniment este realizat în parteneriat cu Salvamont Argeş, Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara şi alte aproximativ 10 asociaţii din Braşov, Bucureşti, Argeş şi Dâmboviţa.

Deoarece ArtTour susţine şi gastronomia românească, sâmbătă, 27 mai, gazdele vor pregăti, pentru toţi participanţii, o masă festivă, unde producătorii locali îşi vor promova produsele şi preparatele tradiţionale din zona Dâmbovicioara.

Acest eveniment va oferi nu doar o oportunitate de colaborare pentru organizaţiile pasionate de mediu, turism, sport şi gastronomie, ci şi experienţe unice pentru cei aproximativ 100 de voluntari implicaţi.

ArtTour România alături de sponsorii proiectului vor asigura materialele pentru marcare, cazarea, mesele voluntarilor şi distracţia acestora. Astfel, contribuţia oricărui pasionat de munte şi de drumeţii este binevenită!

Tot în weelend-ul 26-28 mai, în paralel cu proiectul de remarcare trasee montane, ArtTour România alături de asociaţiile "Clubul Prieteniei" şi Societatea Română de Protecţia Mediului (SRPM) vor desfăşura şi o amplă campanie de ecologizare a zonei în cadrul proiectului Dâmbovicoara Eco. Oricine îşi doreşte să contribuie la promovarea României este binevenit. Pentru mai multe detalii legate de proiectul de ecologizare, Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara (www.turismdambovicioara.ro) vă stă la dispoziţie.

Prin aceste 2 proiecte, asociaţia ArtTour România şi partenerii acesteia doresc să promoveze şi să crească, din punct de vedere turistic, zona Dâmbovicioara din judeţul Argeş.

ArtTour România este prima asociaţie de publicitate turistică ce ne promovează România în 5 limbi străine. Promovarea spaţiului carpatic reprezintă unul dintre obiectivele principale ale asociaţiei. Acest lucru se poate realiza prin întreţinerea traseelor montane, realizarea de evenimente outdoor care împreună contribuie la creşterea potenţialului turistic.
Astfel, prin activităţile desfăşurate, proiectele ReMarking Romania şi Dâmbovicioara Eco, vor valorifica potenţialul turistic al Dâmbovicioarei, contribuind la promovarea României.

Pentru mai multe informaţii referitoare la proiectul ReMarking Romania accesaţi următorul link: https://www.facebook.com/events/1448904315417012/ .