COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Mehedinți;

Nu schimbăm regulile jocului cu puţin timp înaintea alegerilor - este declaraţia preşedintelui Kelemen Hunor referitoare la eventualitatea modificării legii electorale

Poziţia UDMR rămâne neschimbată în privinţa alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin. Continuăm să susţinem varianta adoptată anul trecut de Parlament, cu o largă majoritate de voturi, inclusiv cel al politicienilor de la PNL - a declarat Kelemen Hunor, după consultările avute cu premierul Dacian Cioloş.

Poziţia noastră este constantă, fermă, şi, fiind vorba despre nişte principii, nici nu considerăm că trebuie să schimbăm această poziţie pentru că e dorită dintr-o parte sau dintr-o altă parte, a declarat Kelemen Hunor. Preşedintele UDMR a adăugat totodată, că, deşi a existat posibilitatea modificării legii electorale, la vremea aceea, PSD şi PNL au fost unanim de acord, să susţină alegerea primarilor într-un singur tur.

Kelemen Hunor a mai precizat că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale cu un an înaintea organizării alegerilor, nu pot fi efectuate modificări la legea electorală. Dacă nu suntem în stare să înţelegem că există principii care nu pot fi în permanenţă schimbate, ajungem să creăm precedente periculoase. Dacă în momentul de faţă acceptăm să modificăm din mers regulile jocului, ce garanţie există, că nu se va proceda în aceeaşi manieră şi cu câteva zile înaintea alegerilor locale sau parlamentare?, a subliniat preşedintele UDMR.

Liderul Uniunii este de părere că acele compromisuri care, pe termen lung, pun în umbră statul de drept sau funcţionarea Parlamentului sunt inacceptabile şi de nepermis. Ceea ce contează cu adevărat este dacă suntem sau nu capabili în adoptarea legilor, loialitatea faţă de valorile fundamentale ale statului de drept, şi nicidecum nu este important cine pierde sau câştigă în urma organizării alegerilor în unul sau două tururi de scrutin, a subliniat Kelemen Hunor poziţia UDMR.