COD GALBEN: 20-01-2018 ora 23 Intre 23:45 si 05:00 se va semnala Ceață ce determină scăderea vizibilității, local, sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Vrancea, Județul Galați, Județul Iași, Județul Botoșani, Județul Neamț, Județul Bacău, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

ION CARAMITRU a fost desemnat, aseară, Ambasadorul Cultural Shakespeare din România

Lansarea oficială, în România, a programului de evenimente consacrate - sub motto-ul SHAKESPEARE LIVES (Shakespeare trăieşte) - a 400 de ani de la dispariţia celui mai important creator al culturii britanice, William Shakespeare, a avut loc joi, 4 februarie 2016, la Teatrul Naţional I.L.Caragiale, (Sala Media) sub auspiciile Ambasadei britanice şi a Consiliului Britanic din Bucureşti.

În deschiderea serii, Excelenţa Sa, ambasadorul britanic Paul Brummel a prezentat (în limba română!), semnificaţia acestui program consacrat comemorării, pe plan mondial, a marelui Will. Una din iniţiativele lansate în acest context este desemnarea, în fiecare ţară unde se desfăşoară programul, a unei personalităţi drept Ambasador Shakespeare.

...Ion Caramitru, este o onoare şi o plăcere să îţi înmânez această medalie ca simbol al respectului nostru şi a recunoaşterii oficiale că eşti, fără îndoială, cel mai de seamă ambasador Shakespeare al României- au fost cuvintele directorului Consiliului Britanic Bucureşti, Nigel Townson, care au însoţit ceremonia desemnării actorului Ion Caramitru drept Ambasador Shakespeare în cadrul programului Shakespeare Lives - ceremonie care a constituit momentul central al serii.

Un montaj video cu imagini din spectacolele în care Ion Caramitru a interpretat variate roluri din dramaturgia lui Shakespeare, de la Romeo şi Julieta (1967!), Hamlet (rol pentru care actorul român a fost nominalizat printre cei mai buni 10 interpreţi ai rolului care au existat vreodată, de către Michael Boyd, directorul artistic al Royal Shakespeare Company), până la Eduard al III-lea, Macbeth sau Prospero (2015); un fragment video dintr-un dialog cu Michael Pennington dintr-un workshop susţinut cu ani în urmă la Craiova, precum şi un mini-recital live, bilingv - în română şi engleză, susţinut de actor şi îndelung aplaudat de cei prezenţi - au fost tot atâtea argumente venite să susţină, cu asupră de măsură, opţiunea înaltelor foruri oficiale britanice de a-l desemna pe Ion Caramitru drept Ambasador Shakespeare în România.

...Peste 50 de ani de carieră shakespeariană şi, în tot acest timp, a menţinut o relaţie extrem de strânsă cu teatrul britanic şi cultura britanică în sensul cel mai cuprinzător... a încheiat Nigel Townson discursul său de însoţire a acordării titlului deAmbasador Shakespeare lui Ion Caramitru.

Un ambasador are menirea de a sluji interesele teritoriului pe care îl reprezintă. Mă angajez, aşadar, să port de grijă...intereselor Marelui Will şi să-l slujesc în continuare- a declarat, cu emoţie firească, Ion Caramitru, exemplarul interpret al marilor partituri shakespeariene.

Evenimentul din seara zilei de 4 februarie 2016, moderat de Marius Constantinescu, la care au participat numeroşi invitaţi, s-a desfăşurat într-o ambianţă scenografică menită să îl evoce pe marele dramaturg englez: afişe ale spectacolelor shakespeariene din repertoriul TNB, o selecţie de costume de epocă, precum şi un superb bust în bronz semnat de Dimitrie Paciurea, din colecţia Muzeului TNB. Ambianţa sonoră a serii a fost asigurată live de Cvartetul Adrian Naidin (Adrian Naidin, Sorin Zlat, Giani Amarandei, Gabriel Bălaşa).
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.