Comunicat de presă - ISU Vâlcea

 •  Comunicate
68 afişări

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'General Magheru' al Județului Vâlcea au fost solicitați pentru 12 situații de urgență.

ab01c7b2-41cc-4c40-a538-9f15134c1efb

Echipajele au intervenit în localitățile: Alunu, Băbeni, Brezoi, Bujoreni, Crețeni, Drăgășani și Rm. Vâlcea pentru următoarele situații de urgență: un traumatism cranio-cerebral; trei hipertensiuni arteriale; două insuficiențe respiratorii; dureri: la nivelul capului, de membre și stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, 11 pacienți au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești pentru îngrijiri suplimentare.

Alunecarea de la Alunu

Din cauza precipitațiilor abundente din această lună, au început alunecările în punctul ' Gropile', situat în extravilanul comunei Alunu, fiind vorba despre o alunecare de teren a haldei de steril — Cariera Berbești Vest — pe latura sudică, ce a afectat terenurile proprietate privată și proprietatea Consiliului Local Alunu în suprafață de 17 — 18 ha, teren cu vegetație forestieră ( plantație salcâm).

Din această dată, 11.05.2017, s-au început monitorizarea acestei alunecări și luarea primelor măsuri de către comitetul local pentru situații de urgență al localității Alunu.

În după amiaza zilei de 16.05.2017, s-au luat măsuri de evacuare a membrilor primelor două familii (5 adulți) și a bunurilor materiale aparținând primei familii (M. Victor — 3 adulți), aflate pe direcția frontului de alunecare.

În cursul zilei de 17.05.2017, au fost evacuate animalele și bunurile materiale din cea de-a doua gospodărie, aparținând numitului M. Constantin (cei doi membri ai familiei au fost evacuați în data de 16.05.2017).

În după amiaza zilei de 17.05.2017, s-a trecut la executarea măsurilor de evacuare a membrilor și bunurilor aparținând familiei M. Ion.

Pe parcursul zilei de ieri, s-au continuat acțiunile de evacuare a bunurilor celei de-a treia familii (M Ion).

Concomitent, s-au desfășurat o recunoașteri și monitorizări aeriene ale zonei afectate de halda de steril cu un elicopter aparținând Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. la care au participat membri ai CJSU Vâlcea (prefectul județului, inspectorul șef al ISU Vâlcea, inspectorul șef al IJJ Vâlcea, inspectorul șef al IPJ Vâlcea, un delegat al administratorul judiciar al operatorului economic — Cariera Berbești Vest).

Membrii CLSU Alunu au constatat o nouă deplasare a maselor de pământ spre gospodăriile familiilor V. Ion și T. Ion Cristian, ceea ce a impus o monitorizare atentă a deplasării maselor de pământ în această direcție.

Pentru limitarea efectelor negative ale alunecării de teren, în data de 18.05.2017 au intervenit următoarele forțe și mijloace, sub comanda inspectorului șef, col. dr. NU?Ă Ionel, după cum urmează :

— Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'General Magheru' al Județului Vâlcea: 4 ofițeri, 17 subofițeri, o ambulanță SMURD, un camion., 3 autospeciale de transport efective.

— I.J.J.Vâlcea: 10 militari, 2 autospeciale;

— I.P.J. Vâlcea: 4 polițiști, 1 autospecială;

— S.V.S.U. Alunu: 6 persoane;

— Direcția Minieră Berbești (Cariera Alunu):12 lucrători, 4 tractoare, 5 autobasculante,

2 buldoexcavatoare, 2 buldozere de mare capacitat, aparate de tăiere cu oxiacetilenă.

În cursul zilei de astăzi, se continuă evacuarea bunurilor materiale aparținând celei de-a treia familii(M. Ion). Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'General Magheru' al Județului Vâlcea are la fața locului: 20 de cadre, un camion, o ambulanță SMURD, două autospeciale de transport efective.

Compartimentul de Informare și Relații Publice

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe