Comunicat de presă - Consiliul Județean Tulcea

 •  Comunicate
112 afişări

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Paul Brummer, la Tulcea: 'Ieșim din Uniunea Europeană, nu din Europa'

ce5c3fe6-8d98-41b5-b512-80e1563e41c0

Tulcenii care lucrează în Marea Britanie nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare în ceea ce privește decizia de ieșire din Uniunea Europeană, așa a declarat, vineri, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brumell, în cadrul vizitei efectuată la Tulcea.

Vineri după amiază, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și primarul Constantin Hogea s-au întâlnit cu Excelența Sa, Paul Brummer, Ambasadorul Marii Britanii în România.

După o scurtă prezentare a județului, președintele Consiliului Județean Tulcea a vorbit despre faptul că, în ultimii zece ani, județul Tulcea a fost 'redescoperit' de autoritățile centrale. Așadar, ca urmare a sprijinului acordat de guvernele din ultimii șase ani, Tulcea are, acum, cea mai mare șansă de dezvoltare primită de vreun județ al țării în ultimii zece ani.

'Am reușit, cu foarte multă muncă, să obținem o victorie în ceea ce privește potențialul județului Tulcea. Suntem singurii beneficiari ai mecanismului financiar ITI — Investiții Teritoriale Integrate, prin care mai mult de un miliard de euro sunt disponibili pentru dezvoltarea infrastructurii, sănătății, educației, turismului, serviciilor pentru populație, cercetare', a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, în cadrul întâlnirii.

Cetățenii trebuie să aibă stabilitate

Întrebat despre situația românilor, cu precădere a tulcenilor care lucrează în Anglia, acesta a insistat să dea asigurări că situația va rămâne, în viitorul apropiat, la fel.

'Așa cum am mai spus, ieșim din Uniunea Europeană, nu din Europa și vrem să construim o relație solidă cu statele europene.(...) Avem încredere între o recunoaștere reciprocă a drepturile și obligațiilor cetățenilor din toată Europa, astfel încât să le putem asigura tuturor stabilitate', a transmis ambasadorul Paul Brumell.

Gestionarea acestui tezaur pentru România este o responsabilitate uriașă

În cadrul primei vizite efectuată în județul Tulcea, ambasadorul Marii Britanii a vorbit despre cele mai interesante informații aflate despre județul nostru. În acest sens, Excelența Sa a vorbit despre faptul că, în acest week-end, urmează să viziteze bustul lui Charles Hartley din Sulina, dar și cimitirul protestant în care sunt înhumați marinarii englezi.

De asemenea, a vorbit despre importanța protecției mediului: 'Gestionarea acestui tezaur pentru România este o responsabilitate uriașă', a mai transmis Paul Brumell, insistând asupra faptului că, și la nivelul Marii Britanii, se acordă o importanță deosebită protecției biodiversității.

* * *

Ca urmare a invitației primite din partea președintelui Horia Teodorescu, dar și a primarului Constantin Hogea, ambasadorul Paul Brummel a luat parte la Concertul Extraordinar Violoncellissimo, coordonat de maestrul Marin Cazacu, eveniment care a avut loc în incinta Muzeului de Artă din Tulcea, parte integrantă a Concursului 'George Georgescu'.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe