Comunicat de presă - Asociația CineCultura

 •  Comunicate
103 afişări

'Caravana filmului românesc' ajunge la Beiuș Primăria Municipiului Beiuș și Casa de Cultură 'Ioan Ciordaș', împreună cu Asociația CineCultura, invită copiii, tinerii și publicul cinefil de toate vârstele la proiecțiile de film clasic românesc ce vor avea loc în perioada 22 - 28 mai a.c., în Parcul 'Mihai Eminescu', cu începere de la ora 21.00, dar și la Casa de Cultură 'Ioan Ciordaș'.

6d583564-e6ed-4ceb-a467-1767f79e40a9

Proiecțiile se desfășoară în cadrul proiectului cultural-educațional Caravana filmului românesc. Prin secțiunea Cartea și filmul, Caravana filmului românesc își continuă demersul cultural și educațional, adresându-se copiilor și elevilor din învățământul preuniversitar, care vor avea ocazia de a se întâlni, cu importante creații cinematografice, unele dintre ele bazate pe texte valoroase din literatura română. De altfel, una dintre misiunile pe care Caravana și le asumă este aceea de a contribui la apropierea tuturor copiilor și tinerilor de arta atât de frumoasă a filmului și, în mod special, de cea a filmului românesc. Așadar, micuții spectatori sunt invitați să vizioneze, alături de părinți, bunici și profesori, filmele celebre, precum:

'Dumbrava minunată', regia Gheorghe Naghi, filmele realizate de 'doamna filmului pentru copii', Elisabeta Bostan: 'Mama' și 'Veronica', 'De-aș fi Harap Alb', regia Ion Popescu-Gopo, 'Două lozuri', regia Aurel Miheleș și Gheorghe Naghi, 'Declarație de dragoste', regia Nicolae Corjos și 'Moromeții', regia Stere Gulea. Filmele pot fi vizionate la Casa de Cultură 'Ioan Ciordaș', în perioada 24 — 26 mai, la orele 10.00 și 12.00.

Pentru cinefili, în Parcul 'Mihai Eminescu', cu începere de la ora 21.00 sunt programate filme de referință ale cinematografiei naționale: 'Cel mai iubit dintre pământeni', regia șerban Marinescu, 'Ion: blestemul pământului, blestemul iubirii', regia: Mircea Mureșan, 'Nea Mărin miliardar', regia Sergiu Nicolaescu, 'Masca de argint', regia Gheorghe Vitanidis, 'Coană Chiriță', regia: Mircea Drăgan și 'Liceenii', regia Nicolae Corjos. Protagoniștii acestor pelicule sunt unii dintre cei mai apreciați actori români: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Florin Piersic, ștefan Iordache și mulți, mulți alții.

'Caravana filmului românesc — Capodopere ale cinematografiei naționale / Cartea și filmul' este un proiect inițiat și derulat de Asociația CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv în care își continuă seria evenimentelor cultural-educative.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecțiile programate în parc vor avea loc la Casa de Cultură, la aceeași oră.

***

Programul complet al proiecțiilor din cadrul 'Caravanei filmului românesc' în municipiul Beiuș este următorul:

PARCUL 'MIHAI EMINESCU'

Luni, 22 mai, ora 21.00: Liceenii

Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Șovu;

Cu: Ștefan Bănică jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Tamara Buciuceanu-Botez

Marți, 23 mai, ora 21.00: CUCOANA CHIRIȚĂ

Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Draga Olteanu Matei;

Cu: Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Iurie Darie

Joi, 25 mai, ora 21.00: MASCA DE ARGINT

Regia: Gheorghe Vitanidis; Scenariul: Nicolae Mihail, Eugen Barbu;

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Szoby Cseh, Ion Besoiu

Vineri, 26 mai, ora 21.00: Cel mai iubit dintre pământeni

Scenariul și regia: Șerban Marinescu;

Cu: ștefan Iordache, Mircea Albulescu, Gheorge Dinică, Victor Rebengiuc

Sâmbătă, 27 mai, ora 21.00: Ion: blestemul pământului, blestemul iubirii

Regia: Mircea Mureșan; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Șerban Ionescu, Ioana Crăciunescu, Petre Gheorghiu, Valentin Teodosiu

Duminică, 28 mai, ora 21.00: NEA MĂRIN MILIARDAR

Regia: Sergiu Nicolaescu;

Scenariul: Amza Pellea, Vintilă Corbul, Eugen Burada;

Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu

CASA DE CULTURĂ 'IOAN CIORDAȘ'

Miercuri, 24 mai, ora 10.00: MAMA

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilică Istrate;

Cu: Liudmila Gurchenko, Florian Pitiș, Mihail Boiarsky, George Mihăiță

Miercuri, 24 mai, ora 12.00: DE-AȘ FI HARAP — ALB

Scenariul și regia: Ion Popescu-Gopo;

Cu: Florin Piersic, Lică Gheorghiu, Cristea Avram, Irina Petrescu

Miercuri, 24 mai, ora 17.00: MOROMEȚII

Scenariul și regia: Stere Gulea;

Cu: Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Teodora Mareș, Florin Zamfirescu, Dorel Vișan, Gina Patrichi, Mitică Popescu

Joi, 25 mai, ora 10.00: VERONICA

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Elisabeta Bostan, Vasilică Istrate

Cu: Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu

Joi, 25 mai, ora 12.00: DECLARAȚIE DE DRAGOSTE

Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Șovu

Cu: Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru

Vineri, 26 mai, ora 10.00: DUMBRAVA MINUNATĂ

Regia: Gheorghe Naghi;

Scenariul: Draga Olteanu Matei;

Cu: Draga Olteanu Matei, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei, Diana Muscă

Vineri, 26 mai, ora 12.00: DOUĂ LOZURI

Regia: Aurel Miheleș, Gheorghe Naghi;

Scenariul: Jean Georgescu, Aurel Miheles, Gheorghe Naghi

Cu: Grigore Vasiliu-Birlic, Marcel Anghelescu, Radu Beligan

***

Asociația CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) și Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel național, prin cele două secțiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naționale și Cartea și filmul.

În cei patru ani de existență, Caravana filmului românesc a fost în orașele: Ploiești, Constanța, Onești, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reșița, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina, Mediaș, Turda, Giurgiu, Câmpina, Călărași și București, ajungând la un număr total de peste 90.000 de spectatori și consemnând 2.300 de referiri în presa locală și națională. În cadrul Caravanei, toate filmele sunt fost prezentate la o calitate artistică și tehnică de excepție, fiind refăcute ca sunet și imagine.

*

Proiect realizat cu sprijinul CNC — Centrul Național al Cinematografiei, UCIN — Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme; ANF — Arhiva Națională de Filme; DACIN SARA — Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual — Societatea Autorilor Români din Audiovizual și Proiect co-finanțat de A.F.C.N. — Administrația Fondului Cultural Național (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.).

Partener: Primăria Municipiului Beiuș, Casa de Cultură 'Ioan Ciordaș'

Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema — AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă, RoEvents, iFestival.ro, Comunicate de afaceri, Timp Românesc, Prompt Media, Agenția de Carte, Viitorul Ilfovean, Centrul Român pentru Inițiativă Socială, Asociația Cris, nONGuvernamental, CSR Nest, GEAc, Grădinițe București, Calendarul Copiilor, Melc Codobelc

Website: www.caravanafilm.ro

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe