CONFERINŢĂ DE PRESĂ - Cine sunt oaspeţii de onoare ai Bookfest 2017 din partea ţării invitate, SUEDIA

• Miercuri, 17 mai, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

• Participă: ES Doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadoarea Suediei în România/ Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România

• În încheierea conferinţei: gustări suedeze, oferite de Ambasada Suediei în România

Ambasada Suediei în România şi Asociaţia Editorilor din România vă invită miercuri, 17 mai, începând cu ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la o CONFERINŢĂ DE PRESĂ. Evenimentul îşi propune să informeze media autohtone cu privire la programul şi oaspeţii ţării invitate de onoare a ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest: SUEDIA, prin participarea ES Doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadoarea Suediei în România.

De asemenea, ultimele noutăţi referitoare la editia din acest an a celui mai important eveniment autohton de dimensiune internaţională dedicat cărţii şi autorilor ni le va oferi Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Participarea ţării invitate din acest an se desfăşoară sub motto-ul 'Sweden: Creating Stories' şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu 9 oaspeti suedezi de primă mărime: scriitori, ilustratori, editori şi manageri culturali. Standul Suediei va fi amplasat în Pavilionul C4. La stand, cei interesaţi vor putea găsi o consistentă ofertă de cărţi în limba suedeză, precum şi ediţii în limba română ale unor cărţi suedeze cunoscute.  În plus, în Pavilionul C 4 al Romexpo, cei interesaţi vor putea admira volumele selectate în competiţia naţională de design de carte din Suedia, "Cele mai frumoase cărţi din Suedia".

În încheierea conferinţei de presă, participanţii vor avea ocazia să guste preparate suedeze oferite de Ambasada Suediei în România.

Cea de a XII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo între 24 şi 28 mai, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Mai multe detalii despre Salonul de Carte Bookfest, ediţia 2017:  www.bookfest.ro.

Mai multe detalii despre proiectul 'Sweden: Creating Stories', pe siteul Ambasadei Suediei în România şi pe pagina de Facebook

• Bookfest: Mihai Mitrică, director executiv

• Ambasada Suediei: Mihai Leontescu