Inaugurarea celui mai modern laborator universitar de lacuri şi vopsele din România are loc la Bucureşti

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, împreună cu Asociaţia Industriei Vopselelor din România, AIVR, au inaugurat pe 9 mai 2017 cel mai modern laborator dedicat formulării de lacuri şi vopsele din România, în urma unei investiţii realizate cu sprijinul BASF România.

Parteneriatul între Facultatea de Chimie Aplicată şi ştiinţa Materialelor şi AIVR, încheiat în 2016 în scopul pregătirii de specialişti pentru industria vopselelor, include vizite de studiu ale studenţilor din anii II şi III, stagii de practică la fabricile de vopsele, actualizarea curriculei pentru disciplina 'Lacuri şi vopsele', informarea studenţilor asupra legislaţiei europene şi naţionale ce vizează industria de acoperiri, precum şi programe de tip 'internship' lansate de producătorii români de vopsele pentru atragerea studenţilor şi dezvoltarea personală a celor care vor să dezvolte o carieră profesională în industria de vopsele din România.

De facilităţile noului laborator vor putea beneficia peste 50 de studenţi în fiecare an, în scopul specializării în formularea şi testarea lacurilor şi vopselelor.

Preşedintele AIVR, Camelia Iorga, a afirmat: 'Deschiderea acestui laborator oferă oportunitatea iniţierii studenţilor în lumea reală a celei mai frumoase ramuri ale industriei chimice, iar industriei, acces la tinere talente interesate de dezvoltarea unei cariere de succes în acest domeniu".

Industria românească de vopsele, a cărei valoare este evaluată la aproximativ 200 milioane de Euro în 2016, înregistrează un număr de 172 producători locali, fiind o industrie dinamică, deţinută 100% de investitori privaţi şi care concurează cu succes cu marii producători din toată lumea.

AIVR este Asociaţia patronală din Industria de Vopsele din România. Asociaţia a fost fondată în anul 2000 la iniţiativa unui grup de firme cu implicare directă în sectorul industriei de lacuri şi vopsele. În prezent AIVR numără 21 membri care realizează circa 80% din producţia naţională de lacuri şi vopsele şi are ca obiectiv principal susţinerea şi dezvoltarea industriei româneşti de lacuri şi vopsele.