Comunicat de presă - Ministerul Sănătății

•  Comunicate
65 afişări

Întâlnire de lucru la Oradea pentru deblocarea proiectelor transfrontaliere finanțate prin Programul România - Ungaria

cde6720f-0c40-4227-acad-14df978ad235

Vineri, 21 aprilie, la sediul Consiliul Județean Bihor din Oradea a avut loc întâlnirea de lucru pentru identificarea soluțiilor optime în vederea deblocării proiectelor transfrontaliere finanțate prin Programul România — Ungaria.

La eveniment au participat ministrul sănătății, dl. Florian Bodog, președintele Consiliului Concurenței, dl. Bogdan Marius Chirițoiu, președintele Consiliului Județean Bihor, dl. Pasztor Sandor, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, dl. Ioan Mang, președintele Consiliului Județean Satu Mare, dl. Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin-Ionel Dobra, precum și reprezentanții Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România-Ungaria (BRECO).

'Am reușit să ajungem la o înțelegere și am făcut pași importanți pentru a debloca o situație cu care se confruntă Consiliile Județene din Vestul țării care doresc să depună proiecte tranfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca la solicitarea acestor Consilii Județene, Ministerul Sănătății și Consiliul Concurenței să elaboreze și să transmită documentațiile necesare astfel încât la data lansării liniei de finanțare, adică pe 1 iunie, acești beneficiari să poată depune proiectele strategice pe domeniul Sănătății fără a întâmpina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potențial ajutor de stat', a precizat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Menționăm că această întâlnire a fost organizată de către Ministerul Sănătății ca urmare a sarcinii trasate de către Prim-Ministrul României, dl. Sorin Mihai Grindeanu în ședința de guvern din 12 aprilie 2017.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează