Comunicat de presă - Ministerul Apelor și Pădurilor

 •  Comunicate
120 afişări

Lansarea primului apel de depunere subproiecte cu nr. MAP/01/2017, aferent Programului Competitiv de Finanțare 'Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți'

b24c781e-6fcb-406b-a533-84d9aaa2eee5

Unitatea de Management al Proiectului 'Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți' (UMP-INPC), responsabilă pentru implementarea Proiectului 'Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți' pentru perioada de finanțare adițională 2017-2022, vă informează că în data de 24 aprilie 2017, Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) intenționează să lanseze primul apel de subproiecte cu nr. MAP/01/2017, aferent Programului Competitiv de Finanțare 'Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți'.

Obiectivul programului/apelului: Reducerea deversărilor de nutrienți în corpurile de apă prin îmbunătățirea amenajărilor destinate gunoiului de grajd și a stațiilor de epurare a apelor uzate și prin protecția apei și a terenurilor expuse spre a fi afectate de deversările de nutrienți.

Lista Domeniilor de Intervenție pentru care se vor solicita propuneri de Subproiecte:

1. DI 1. Construirea unor platforme comunale de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd, a unor sisteme de compostare, ambalare / peletizare și a unor stații de biogaz pentru a promova o mai bună gestionare a gunoiului de grajd;

2. DI 2. Îmbunătățirea amenajărilor existente destinate depozitării gunoiului de grajd și/sau compostării acestuia;

3. DI 4. Înființarea de perdele forestiere de protecție.

Cheltuielile eligibile care vor fi suportate de Beneficiari, respectiv de MAP, precum și tipul cofinanțării pe fiecare tip de investiție sunt cele detaliate în Ghidul Solicitantului.

Beneficiari eligibili: Unități administrativ-teritoriale sau asocieri între unități administrativ-teritoriale alăturate.

Criteriile de eligibilitate pentru accesarea finanțării pe fiecare tip de investiție sunt detaliate în Ghidul Solicitantului.

Termenul limită pentru depunerea Notelor Conceptuale: apelul de subproiecte se va lansa pe data de 24.04.2017, și va rămâne deschis până pe data de 30.06.2017, care va fi termenul limită pentru depunerea Notelor Conceptuale.

Evaluarea și procedura de selecție: va avea două etape:

— Etapa 1: evaluarea Notelor Conceptuale pe baza criteriilor de excludere;

— Etapa 2: evaluarea Notelor Conceptuale care au fost declarate acceptate în urma primei etape, pe baza criteriilor calitative de evaluare.

Doar Notele Conceptuale care îndeplinesc criteriile primei etape vor fi admise în cea de-a doua etapă.

Ghidul Solicitantului poate fi descarcat de la adresa www.apepaduri.gov.ro, sau de la adresa www.inpcp-campanie.ro.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe