Comunicat de presă - MAE

 •  Comunicate
63 afişări

Vizita oficială în România a secretarului general adjunct al Consiliului de Cooperare al Golfului, Abdel Aziz Abu Hamad Aluwaisheg

29ef6a0c-c67a-4ded-b16b-5652519118c9

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, 21 aprilie 2017, pe secretarul general adjunct al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), Abdel Aziz Abu Hamad Aluwaisheg, în contextul vizitei oficiale pe care demnitarul arab o efectuează în România. Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii cu privire la prioritățile de cooperare bilaterală politico-diplomatică, economică și sectorială, precum și la oportunitățile de participare a țării noastre la diverse proiecte comune cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului.

Discuțiile politico-diplomatice au fost continuate de secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță. Oficialul român a reiterat intenția autorităților de la București de a continua consolidarea relațiilor politice și economice cu CCG, precum și de a menține un dialog constant pe tema evoluțiilor politice și de securitate din regiune. A reliefat importanța domeniului economic și investițional în dezvoltarea relațiilor României cu organizația regională arabă, sens în care a prezentat avantajele competitive ale României și a arătat că între țara noastră și statele din Golf există un potențial de cooperare neexplorat.

În contextul politic și de securitate deosebit de complex din Orientul Mijlociu, secretarul de stat a subliniat că România dorește să își consolideze prezența în regiune prin întărirea dialogului politic atât cu organizațiile regionale, cât și cu fiecare țară în parte. A evidențiat interesul României privind implicarea sporită în soluționarea unor dosare cu impact direct asupra stabilității regionale, precum crizele din Siria și Yemen, combaterea Daesh și Procesul de Pace în Orientul Mijlociu. De asemenea, a salutat rolul CCG în menținerea unui climat de stabilitate în regiunea Golfului, precum și capacitatea de mediator al crizelor din această zonă.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe